Dacă s-ar face un top al domeniilor în care semnalizarea digitală este din ce în ce mai vizibilă, în mod sigur domeniul bancar s-ar situa pe primele locuri.
Afişajul electronic are deja un viitor promiţător în instituţiile financiare – de la o zi la alta, observăm cum numărul display-urile creşte, fie că e vorba de display-uri amplasate în zona vitrinelor, cu vizibilitate spre stradă, fie în interior, în puncte cheie din bănci, accesibile vizual clienţilor.
Plecând de la aceste premise, Roman Filyakov a scris un material mai amplu pentru pagina lookdigitalsignage.com, al cărui subiect este tipul aplicaţiilor care pot fi integrate în semnalizarea digitală din domeniul bancar. Iată care sunt trei dintre aceste aplicaţii:
- aplicaţii de ştiri naţionale sau locale (o idee foarte bună, de altfel, care ţine cont de dorinţa oamenilor de a fi conectaţi la tot ce se întâmplă pe plan intern sau extern);
- aplicaţii social media (integrarea Instagram-ului de exemplu, cu conţinut creat special pentru publicul ţintă; se poate stabili de asemenea, ce anume să fie publicat din conţinutul de pe Instagramul instituţiei, pe display-urile din bănci – întreaga postare, fotografiile, comentariile, feedback-urile);
- aplicaţii meteo (prognoza meteo este o informaţie dinamică des întâlnită pe panourile digitale, dat fiind interesul constant al oamenilor pentru starea vremii; afişajul se poate programa pentru un număr de zile, pentru un anumit loc şi, bineînţeles se actualizează când este cazul).
Dezvoltarea unei strategii clare de transmitere a mesajelor este un detaliu esenţial pentru o semnalizare digitală corect implementată. Semnalizarea digitală atrage consumatorii atât la nivel vizual, cât și visceral, captând în mod natural privirile spre afișajele sale vibrante și luminoase (sunt studii care arată impactul imaginii asupra creierului).
Ce înseamnă însă o strategie corentă de transmitere a mesajelor? Presupune gândirea şi conceperea conţinutului cât mai eficient, segmentarea lui în două categorii principale: conţinutul legat de bancă şi cel care nu are legătură cu banca. Există chiar şi o regulă de bază în acest sens: 75% pentru prima categorie, 25% pentru a doua. Este un mix de conținut bun pentru a evidenția produsele și serviciile, fără a fi prea insistent.
Citeşte şi alte articole pe aceeaşi temă:
Ecranele digitale în domeniul bancar: timpul de aşteptare, perceput mai relaxat
Ecrane digitale indoor pentru mediul bancar
Retail, bănci, sucursale: despre succes, prin digital signage
Referinţe:
– traducere şi adaptare „Top 5 Digital Signage Apps for Banking“ – lookdigitalsignage.com;
– „Creating an Effective Digital Signage Strategy for Bank Branch Transformation“ – insights.samsung.com