Pășiți pentru prima dată în lumea semnalizării digitale interactive? Sau vă gândiți doar la modalități de a vă moderniza display-urile pe care le aveţi deja? Dacă răspunsul este da, s-ar putea să vă ajute aceste trei moduri diferite de a privi semnalizarea digitală. Marketingul digital presupune nu doar o tehnologie de calitate, ci şi o gândire creativă. Iată cum ar putea ajuta soluţiile de digital signage:
1. Anularea costurilor destinate printului
Chiar dacă, pentru început, cheltuielile privind trecerea la semnalizarea digitală ar putea părea mari, la o privire mai atentă, se va dovedi eficienţa investiţiei. Soluţiile de digital signage „scot din joc“ flyerele, posterele, panourile publicitare imprimate, cu alte cuvinte, anulează cheltuielile privind hârtia, cerneala, tipărirea, printarea şi tot ce presupune prelucrarea suportului de hârtie sau pânză. Mai mult de-atât, mai puţină hârtie consumată înseamnă mai multă grijă pentru mediul înconjurător. Pe de altă parte, o imagine în mişcare creează o tensiune, peisajul devine contextul unei acţiuni. În mod automat conţinutul va capta atenţia. În schimb, o imagine statică riscă să fie „înghiţită“ de context, ea poate câştiga privirea doar dacă este foarte mare, puternic colorată şi poziţionată strategic.
2. Îmbunătăţirea relaţiei cu clienţii
Despre interacţiunea cu clienţii şi participarea (implicarea) lor la noutăţile promovate într-un spaţiu (magazin, bancă, restaurant, muzeu etc.), prin intermediul reţelelor de digital signage, aţi mai citit – la finalul articolului, găsiţi mai multe linkuri cu acest subiect. Un mod atrăgător de a încuraja interacţiunea este crearea unei secţiuni de FAQ (întrebări des întâlnite) în conţinutul media, prin care clienţii să găsească răspunsuri la întrebările cele mai frecvente. De exemplu: în restaurantele care s-au aliniat la semnalizarea digitală, setul de întrebări şi răspunsuri ar putea include informaţii privind ingredientele (dacă au sau nu gluten sau cantitatea de zahăr folosită ori provenienţa lor), modurile de preparare, timpul aproximativ de aşteptare (până a sosi comanda la masă). Marketingul digital presupune nu doar modalităţi noi de a evidenţia un produs, ci şi a fi la curent cu ceea ce îşi doresc consumatorii, ceea ce îi ajută şi le satisface anumite nevoi.
3. Socializare externalizată
Prezenţa online, şi nu doar fizică, a unui bussines este mai mult decât o necesitate în ziua de azi, face parte din identitatea unui brand. Prezenţa online nu înseamnă doar existenţa unei pagini web, înseamnă şi Instagram, Twitter şi, în unele cazuri Facebook (din ce în ce mai multe afaceri migrează pe Instagram/ îşi deschid conturi şi pe Instagram, datorită targetului de vârstă, dar şi conţinutului mai îngrijit, mai „prelucrat“ estetic). Când un magazin este dotat cu display-uri, videowalluri, LED-uri, panouri digitale, iar conţinutul media include şi noutăţi/ promoţii/ oferte, este bine ca acestea din urmă să se regăsească şi în reţelele de socializare. În felul acesta, se externalizează; clienţii vor să ştie pentru ce dau like-uri sau fallow unei pagini, aşteaptă să fie „recompensaţi“ primind mesaje/ postări în interesul lor.
Citeşte şi:
Studii privind avantajele semnalizării digitale în retail şi nu numai
Top 7 avantaje ale dispozitivelor de citire a ingredientelor de pe produse
Cum ţinem clienţii aproape prin digital signage
Display-ul LED <<3D fără ochelari>>, pentru interior, cu funcţie interactivă