Scroll to top

3 tendințe certe spre care se îndreaptă digital signage


Digital Signage

Conținut hipercostumizat, interactivitate sporită, proliferarea display-urilor indoor și outdoor – sunt doar trei dintre tendințele pe care tehnologia digital signage le va pune în practică într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat.

Automatizare + AI = conținut hipercustomizat
Automatizarea și inteligența artificială (AI) sunt opțiuni și soluții viabile nu doar în digital signage, ci și în multe alte industrii. Monitorizarea și gestionarea campaniilor realizate prin digital signage pot fi îmbunătățite prin automatizare. Cum s-ar întâmpla, concret, lucrul acesta? Inteligența artificială ar putea decide dacă un anumit conținut ar trebui arătat unei anumite tipologii de clienți după ce a analizat o dată de baze și mai mulți indicatori. Asta presupune, evident, existența unei baze de date realizată prin informații specifice (vârstă, profesie, gen, interese). Inteligența artificială ar mai putea stabili, de asemenea, în funcție de obiectivul/ intenția unei persoane care se află în fața unui display, ce reclamă să ruleze raportat la momentul respectiv. Cu alte cuvinte, personalizarea și adaptarea conținutului media atât la profilul consumatorului, cât și la contextul în care se află clientul. S-ar putea ca în momentul de față să sune ușor extravagant această posibilitate, însă ținând cont de felul în care evoluează inteligența artificială – poate mima emoții și le poate recunoaște după expresiile feței – nimic nu mai pare imposibil de realizat.

Interactivitate sporită
Industria restaurantelor, fie că e vorba de slow food sau fast food, a fost una dintre cele mai receptive industrii care au apelat la digital signage pentru a stimula clienții. Mare parte dintre știrile din acest domeniu se referă la felul în care au integrat tehnologia digital signage în modul lor de a interacționa cu clienții sau de a evidenția portofoliul culinar. De la kioskuri tactile, display-uri și videowall-uri, până la tablete de comandă cu jocuri incluse, amplasate în restaurantele cazinourilor, consumatorii s-au pliat rapid și au asimilat acest mod de a interacționa (tactil sau vizual). Iar interactivitatea va lua o amploare din ce în ce mai mare, cu atât mai mult cu cât ea este dublată deja și de soluții de siguranță (de exemplu, numeroase kioskuri tactile sunt prevăzute cu dispensere cu soluții de igienizare, altele cu senzori de scanare pentru măsurarea temperaturii corpului, dar în viitor, în mod cert, măsurile de igienizare se vor sofistica și automatiza).

Proliferarea display-urilor
Nu doar că numărul display-urilor va crește considerabil, dar vor fi și din ce în ce mai sofisticate. Ecranele LCD transparente, de exemplu, folosite până acum la scară mică (pe ușile firigiderelor sau cutiile de produs pentru device-uri electronice) încep să fie prezente în spații ca magazine cu bijuterii sau haine, muzee ori locuri ce găzduiesc expoziții și evenimente comerciale. Ne așteptăm ca afișajul electronic să ia amploare în viitor, iar experiența urbană să arate ca în vizionarul film „Ghost in the Shell“. Comunicarea prin intermediul panourilor digitale dă valoare rutinei consumatorului, o transformă într-o călătorie vizuală cu beneficii imediate – conținutul media poate rula informații relevante și poate îndruma spre o zonă anume, iată două detalii importante din perspectiva relației noastre cu timpul.