Scroll to top

5 întrebări la zi despre digital signage: de la display-uri la inteligenţa artificială


Digital Signage

Dacă ai în vedere să incluzi semnalizarea digitală în modul de promovare al afacerii tale, s-ar putea să te intereseze următoarele 5 aspecte:

De ce este bine să construieşti o strategie de marketing pentru reţelele de digital signage în acord cu tendinţele actuale?
Motivele sunt următoarele: 1. strategia va răspunde dorinţelor audienţei, raportată în permanenţă la dinamica tehnologiei; 2. produsul promovat, oricare ar fi natura lui, va atrage atenţia în mod pozitiv, iar punerea lui în valoare prin marketingul digital va duce automat la creşterea vânzărilor.

Care sunt cele mai importante oportunităţi din digital signage, în ce anume ar trebui să investim?
Răspunsul este: în soluţii care să asigure funcţia interactivă. Interactivitatea este, în prezent, un standard al tehnologiilor de afişaj digital, principala direcţie şi principala tendinţă; prin ea experienţa utilizatorilor nu devine doar mai bună, în contextul comunicării cu un ecran/ display, ci şi personalizată.

Cum mi-ar putea ajuta inteligenţa artificială business-ul?
Integrarea inteligenței artificiale în soluțiile de digital signage este unul din subiectele fierbinți ale momentului. Odată integrată AI, un display este mai mult decât un ecran care rulează imagini, clipuri, texte, mesaje. Conceptul însuși de display se reconfigurează – funcțiile se multiplică, iar task-urile se diversifică.

Dacă sunt antreprenor, cum mi-ar putea avantaja afacerea afişajul electronic?
Antreprenoriatul este din ce în ce mai des întâlnit.
Afacerile mici devin mai puternice atunci când funcţionează „în familie“. De exemplu, o cafenea poate include în conţinutul de pe display-uri şi spoturi sau advertoriale ale unor alimente care să aibă legătură cu spaţiul respectiv, produse şi comercializate, ideal, tot de antreprenori (lapte bio, dulciuri bio, bomboane bio etc.).

Există limitări în ceea ce priveşte spaţiul unde integrez display-ul/ display-urile?
Există câteva limite în ceea ce privește locul în care se poate instala afișajul digital, dar există şi câteva detalii de luat în considerare înainte de a stabili locul de instalare: interior vs exterior (de exemplu, trebuie să avem în vedere provocările vremii, dacă alegem mediul exterior), traficul din zonă (cât e de vizibil display-ul), alimentarea cu energie electrică (cât de aproape/ departe e sursa de alimentare) etc. În privinţa limitărilor impuse de spaţiu, dimensiunea ecranului trebuie raportată întotdeauna la dimensiunea încăperii (arhitectura locului joacă un rol esenţial).

Dacă ai întrebări despre digital signage, te aşteptăm să ne contactezi, pentru a-ţi oferi răspunsurile la toate nelămuririle şi să alegem împreună soluţia adaptată afacerii tale.

Foto: freepik.com