Scroll to top

5 motive să aduci semnalizarea digitală în compania ta


Digital Signage

Ştim cu toţii că un mesaj se poate pierde atunci când persoanele cărora le este adresat sunt mereu ocupate sau în mişcare, concentrate fiind la ceea ce au de rezolvat în contextul muncii.
Panourile tradiţionale pe care se afişează informaţii printate sau chiar e-mailul par să nu mai aibă acelaşi succes pe care l-au avut la început. Nu de puţine ori sunt situaţiile în care angajaţii unei companii, de exemplu, pot spune că nu au citit un anumit e-mail pentru că au fost prinşi cu munca.
Atunci când este utilizată corect, semnalizarea digitală pentru companii poate fi o metodă extraordinar de eficientă și vizibilă de a comunica un mesaj.

1. Atrage atenţia, în primul rând, pentru că semnalizarea digitală este captivantă. Sunt mai multe şanse ca un mesaj rulat pe un panou digital să ajungă mai rapid la destinatari decât dacă este trimis prin e-mail (elimină logarea, deschiderea inboxului, timpul petrecut pentru a accesa mesajul). De ce? Pentru că un ecran mai mare are un impact mai puternic asupra privirii decât un ecran mai mic. Fie că e vorba de informaţii privind siguranţa angajaţilor, de un eveniment organizat în interiorul companiei, de un reminder privind o conferinţă importantă sau de un clip recreativ, toate pot fi incluse în conţinutul media al panoului digital.

2. Prin urmare, semnalizarea digitală integrată într-o companie stimulează implicarea, fapt ce duce la îmbunătăţirea, pentru toată lumea, a atmosferei dintr-un birou. Videoclipuri amuzante, citate încurajatoare, informaţii despre iniţiativele angajaţilor – iată doar câteva exemple de conţinut ideal de rulat în pauze. Alte variante (pentru zona recepţiei sau spaţiile de aşteptare): rularea de fluxuri de ştiri locale sau globale, informaţii despre vreme, informaţii interesante şi atrăgătoare despre istoricul companiei etc.

3. O afacere ar trebui să își afișeze fluxurile de social media pe ecrane digitale, pentru a prezenta cele mai semnificative materiale, mărturii ale clienţilor şi videoclipuri live. Angajaţii sunt astfel la curent cu noutăţile şi feedback-urile clienţilor (o simplă apreciere pe Instagram, referitor la un produs/ serviciu contează pentru oamenii din echipă, cei care au contribuit la realizarea produsului respectiv). Utile sunt şi afişarea de rapoarte sau a datelor de afaceri (prin grafice animate, uşor de citit şi înţeles) – îmbunătăţesc comunicarea într-o companie, asigură o relaţie transparentă şi onestă între angajator şi angajat.

4. Implicarea angajaților se poate face în multe moduri – anunţarea sărbătorilor, a teambuilding-urilor sau a petrecerilor organizate în companie cu ocazii diferite îi poate motiva şi bucura în acelaşi timp; afişarea de mesaje de bun venit atunci când este angajat cineva nou îl face pe acesta să se simtă ca parte din echipă.

5. Brandingul corporativ prin soluţiile de digital signage începe încă de la intrarea în clădire – aici este locul ideal pentru a afişa pe ecrane o scurtă poveste a companiei (poveste ce poate fi prezentată viitorilor clienţi atunci când trec pragul companiei). Imaginaţi-vă doar un videowall uriaş, pe care să ruleze momente semnficative din istoria/ evoluţia unei firme, un film scurt care ar putea reprezenta inteligent şi creativ etapele esenţiale.

Vrei să afli mai multe despre integrarea display-urilor într-o companie sau ai o afacere pe care vrei să o dezvolţi prin digital signage? Contactează-ne sau vino în showroomul nostru pentru o consultaţie gratuită şi pentru a stabili împreună ceea ce ţi se potriveşte.

Sursă articol: traducere şi adaptare novisign.com
Foto: www.freepik.com