Scroll to top

7 aspecte de avut în vedere când achiziţionăm un videowall


Digital Signage

Un videowall poate fi exact ceea ce are nevoie afacerea ta. Dar cum îl alegi şi ce criterii este bine să ai în vedere?

 1. Locul amplasării
  Locul în care urmează să fie amplasat un videowall trebuie luat întotdeauna în considerare. Este unul dintre criteriile de bază, un factor determinant privind efectul pe care îl avea configurarea display-urilor. Când va fi montat, de exemplu, în zona de sus a unui spaţiu/ loc, va putea fi observat cu uşurinţă de la distanţă, fapt ce atrage, în mod sigur, un număr mult mai mare de privitori.
 2. Reacţia privitorilor
  Nu doar locul are un rol în ecuaţia succesului unui videowall, ci şi reacţia pe care o au privitorii, posibilii clienţi. Un videowall bun va atrage întotdeauna oamenii şi îi va determina să încerce/ să se intereseze de produsele prezentate. Găsirea locului potrivit este în strânsă legătură cu felul în care clienţii vor interacţiona cu conţinutul media.
 3. Tipul de conţinut
  Când alegeţi tipul de conţinut care urmează să fie afişat pe un videowall, trebuie înţeles modul în care acesta va influenţa clienţii. Un conţinut adecvat înseamnă un conţinut care nu este părtinitor, care atrage mai multe categorii de clienţi. De exemplu: rulat pe un videowall plasat într-un magazin cu produse pentru întreaga familie, conţinutul se va adresa unei game largi, diversificate, de la copii, la vârstnici.
 4. Bugetul disponibil
  În orice afacere, fiecare ban cheltuit contează. O sumă insuficientă, sub buget, vine la pachet cu o serie de restricţii. Achiziţionarea unui videowall presupune şi închirierea unui spaţiu (deşi nu întotdeauna), şi costuri de întreţinere. Banii investiţi trebuie văzuţi ca un mijloc de a dinamiza afacerea, de a o ancora în tendinţele prezentului şi de a varia profilul consumatorului.
 5. Tipurile display-urilor
  Tipurile display-urilor alese vor avea un rol important asupra efectului final. Dimensiunea, acurateţea imaginii, toate lucrează asupra impresiei generale pe care o lasă un videowall. Distanţele mari şi distanţele mici dictează tipul de display-uri. Ce înseamnă asta? Un videowall amplasat într-un spaţiu mai generos, putând fi prin urmare văzut de la distanţă, presupune utilizarea unor display-uri mai mari, pe când în spaţii mici, în care videowallul se vede de la distanţe mai reduse, sunt indicate display-uri mai mici.
 6. Siguranţa videowall-ului
  Este poziţionat videowall-ul într-un loc sigur? Iată o altă întrebare la care e bine să ne răspundem. Asiguraţi-vă, aşadar, şi de bifarea acestui detaliu. Nimeni nu îşi doreşte vandalizarea unui produs. Luând în calcul de la bun început şi acest aspect, evităm costuri imprevizibile.
 7. Flexibilitatea
  Un alt aspect de avut în vedere când alegem un videowall este flexibilitatea, uşurinţa cu care conţinutul poate fi actualizat în funcţie de ceea ce se schimbă în gusturile/ preferinţele consumatorilor.

Foto deschidere: Videowall instalat de iTotem în magazinul Bebe Tei din Mall Plaza România.

Sursă: insightsystems.com.au

Citeşte şi: Cum să creezi un videowall original