Scroll to top

7 inovații în digital signage prezentate la Centrul de Convenții din Las Vegas


Digital Signage

Ultimele noutăți în materie de digital signage, prezentate la Centrul de Convenții din Las Vegas, eveniment ce a avut loc în prima parte a lunii iunie, au atras audiența prin diversitatea de produse, dar și prin soluțiile ce susțin și încurajează interacțiunea cu spațiul digital.

De la media playere, display-uri, kioskuri digitale și roboți cu diferite funcții, până la software-uri ultraperformante și proiectoare cu laser spectaculoase, marile companii s-au aliniat prin prezentările lor la cele mai noi tendințe din digital signage.

BrightSign, un producător de media playere folosite în semnalizarea digitală, a prezentat modelele XC5 – XC2055 și XC4055, cele mai noi produse realizate de ei în ultimii doi ani. Ambele modele suportă 8K, unul este dotat cu două ieșiri, iar celălalt cu patru.

Exertis Almo și-a făcut cunoscut procesul de rebranduire prin integrarea serviciilor de marketing și vânzări în profilul său. Compania a prezentat soluții pentru mediul educațional – platforme pentru cursuri, conferințe și diverse evenimente -, gestionarea display-urilor folosite în digital signage, software-uri pentru conferințele AV, display-uri 4K, media playere, sisteme de proiectare ultramoderne care pot funcționa de la distanță prin Wi-Fi.

LG Business Solutions USA a prezentat primul său robot multifuncțional de servicii pentru clienți, LG CLOi GuideBot, conceput pentru a oferi orientare, securitate sporită, oportunități de publicitate și date despre timpii de interacțiune și utilizare. GuideBot este capabil să răspundă la întrebări vocale, să însoțească oaspeții la destinație și să urmărească de câte ori este afișată o reclamă activată prin mișcare într-o zi. Compania a mai prezentat și LG CLOi ServeBot, un robot autonom de livrare în interior care transportă și livrează alimente, bunuri și provizii.

Matrox Video a captat audiența cu portofoliul AV-over-IP, care a inclus o serie de demonstrații de streaming, înregistrare, extensie, rutare, switching și video wall. Highlight-ul companiei a fost însă codificatorul/decodificatorul ConvertIP, cu multiple opțiuni de conexiune input/ output, care facilitează integrarea noilor tehnologii în infrastructurile AV existente.

Navori Labs a atras atenția pasionaților de digital signage prin soluția Aquaji, destinată analizei de marketing. Aquaji este un software de analiză, creat pentru comercianți și spațiile publice. Prin camerele video și folosind AI, acesta detectează modul în care oamenii interacționează cu spațiul digital. Asociat cu o platformă de afișaj digital, Aquaji raportează statisticile de audiență pentru fiecare impresie de conținut. Software-ul generează indicatori de performanță privind traficul pietonal într-un loc, atractivitatea fizică a acestuia și timpul petrecut în așteptarea unui serviciu. De asemenea, urmărește durata de atenție a vizitatorilor în fața unui obiect sau la conținutul publicitar afișat pe ecran.

Panasonic Connect North America a mizat pe investițiile în entertainment și a prezentat soluții imersive pentru eficientizarea producțiilor și extinderea posibilităților de divertisment. Noua lor serie de ultraproiectoare cu laser vizează evenimentele publice, concertele, festivalurile, și au ca scop crearea unor experiențe unice, care să îi implice pe participanți în povestea evenimentului astfel încât să devină parte din acesta și să nu fie doar simpli privitori.

Samsung Electronics America Inc. și-a făcut cunoscute noile chioșcuri self-order, monitoare și ecrane LED, videowall-uri, cu un accent pe industria ospitalității. Chioșcurile digitale cu autocomandă pentru restaurante sunt în mai multe variante și elimină necesitatea unui PC extern (reducând în același timp consumul de energie). Dispozitivele acceptă plata cu cardul, cod QR, codul de bare și se integrează complet în sistemul de procesare a plăților Clover.

Referință: traducere și adaptare „Digital signage innovation beats the Vegas heat“ – kioskmarketplace.com
Foto: freepik.com