Scroll to top

7 lucruri esențiale despre meniurile digitale outdoor


Digital Signage

Tot mai mult restaurante, și nu doar cele de tip fast food, își upgradează meniurile digitale outdoor. De ce? În primul rând datorită avantajelor pe care le au. Echipa NoviSign prezintă un ghid cu indicații esențiale privind integrarea meniurilor digitale outdoor în restaurantele de tip drive-thru.

Avantajele implementării panourilor cu meniuri digitale în restaurantele de tip drive-thru:

  • datorită luminozității înalte, sunt ușor de văzut noaptea;
  • posibilitatea de a programa produsele în funcție de momentul zilei (micul dejun, prânzul, cina) sau alte criterii;
  • posibilitatea de a include reclame și promoții;
  • oferă un aer modern imaginii de brand;
  • actualizări de la distanță de pe orice computer.

Tipuri de panouri outdoor cu meniuri digitale
În cazul meniurilor digitale outdoor, există în general trei mari categorii: conținutul media este afișat pe ecrane simple, duble sau triple. Panourile outdoor cu meniuri digitale amplasate în restaurantele de tip drive thru sunt montate de obicei pe un singur picior și arată aproximativ ca niște totemuri outdoor performante, cu display-uri comerciale de înaltă luminozitate, montate în interiorul carcasei.

Panouri outdoor cu meniuri digitale

Panouri outdoor cu meniuri digitale

De ce ai nevoie de un hardware performant pentru display-urile outdoor?
Aceste tipuri de meniuri digitale sunt mult mai mult decât ceea ce par, un TV încastrat într-o carcasă. Ele trebuie să fie concepute și create astfel încât să reziste provocărilor mediului exterior. Ce ar presupune acest lucru?

  • display-uri cu o luminozitate de cel puțin 2500 nits;
  • acoperire anti-reflex;
  • carcasă din aluminiu IP55 cu ventilație;
  • sistem de răcire și încălzire integrat;
  • media player încorporat.

Care e tipul de meniu digital drive thru potrivit?
Răspunsul la această întrebare vine analizând produsele din meniul restaurantului. În cazul în care se dorește un echilibru vizual între imagine și text, recomandarea este de maximum 15-20 de produse/ elemente pe un ecran. Sunt restaurante care funcționează cu două sau trei astfel de ecrane la un singur drive-thru, iar dimensiunea de ecran cea mai comună este de 55″.

Cum se actualizează meniul?
Pentru actualizarea meniului digital outdoor este nevoie de un media player încorporat, care să fie conectat la internet prin Wifi sau cablu. Astfel, se poate gestiona conținutul de la distanță, de pe computer, folosind software-ul ales pentru panoul outdoor cu meniu digital.

Ce este software-ul pentru panoul cu meniuri digitale?
Software-ul pentru panoul outdoor cu meniuri digitale este ceea ce îți oferă instrumentele necesare pentru design-ul, editarea și actualizarea de la distanță a conținutului media.

Cum creezi design-ul panoului outdoor cu meniuri digitale?
Folosind șabloanele de meniuri digitale personalizate, se pot insera elementele de meniu, descrierile, prețurile, imaginile și alte detalii media. După crearea meniului, se poate programa și apoi trimite în meniurile digitale drive-thru.