Scroll to top

AI și digital signage: conținut relevant pentru publicul-țintă


Digital Signage

Integrarea inteligenței artificiale în soluțiile de digital signage este unul din subiectele fierbinți ale momentului. De ce a făcut val acest tip de integrare? Să încercăm câteva răspunsuri:

1. Display-urile obțin funcții inovatoare
Odată integrată AI, un display este mai mult decât un ecran care rulează imagini, clipuri, texte, mesaje. Conceptul însuși de display se reconfigurează – funcțiile se multiplică, iar task-urile se diversifică.

2. Publicitate direcționată în funcție de interes
Publicitate direcționată în funcție de interes sau, cu alte cuvinte, conținut relevant pentru publicul-țintă. Analizând datele colectate din rețelele de socializare, istoric de navigare sau informații de tip demografic, AI ajută la personalizarea mesajelor de pe ecrane în funcție de interesele publicului.

3. Interacțiunea crește
Unul dintre marile avantaje ale personalizării conținutului constă în porțile pe care acest lucru le deschide în relația cu clienții – probabilitatea de implicare poate crește în mod semnificativ pe măsură ce afișajul corespunde intereselor utilizatorului. AI ajută astfel la eficientizarea comunicării, a transmiterii mesajului potrivit persoanei potrivite.

4. Analiză amplă: de la particular la general
În afară de recunoașterea facială (care permite segmentarea publicului în funcție de vârstă, sex, emoții), inteligența artificială poate fi utilizată și pentru a colecta alte informații privind comportamentul consumatorilor, de exemplu, timpul petrecut în prezența display-ului. Fapt ce permite, printre altele, și înțelegerea modului în care clienții percep și folosesc afișajul digital.

5. AI – arma secretă pe o piață competitivă
Pe măsură ce companiile încep să adopte soluţii de digital signage cu inteligenţă artificială integrată, acestea devin automat mai puternice în faţa concurenţei. Conţinutul personalizat duce la creşterea notorietăţii şi implicit al succesului într-un context din ce în ce mai competitiv.

Foto: freepik.com