Scroll to top

Ai un magazin cu haine? S-ar putea să te ajute aceste ponturi


Digital Signage

Experienţa contactului direct este inimitabilă şi imbatabilă. Când alegem să comandăm online articole vestimentare, o facem fie că nu (mai) avem timp să ajungem în magazinul fizic, fie pentru că este mai confortabil, mai la îndemână să ne umplem coşul din faţa calculatorului, fără a ne deplasa. Cu toate astea, dacă ar fi să ne întrebe cineva ce am alege – între cumpărăturile online şi cumpărăturile direct din magazine, legat de haine sau încălţăminte – răspunsul va înclina, pentru majoritatea, spre varianta a doua.

Avem, aşadar, un magazin, comercializăm produse vestimentare şi ne dorim să dăm un boost afacerii prin soluţii de digital signage. Dacă în articolul „Digital signage, viitorul retail-ului“, am aflat în ce mod tehnologia digitală va face parte integrantă din comerţul cu amănuntul, în articolul de faţă vom insista asupra conţinutului.

Odată ce am ales modelele de display-uri şi aranjarea lor în design-ul spaţiului, nu ne mai rămâne decât să ne decidem asupra conţinutului media care urmează să ruleze pe ele. Prioritare sunt, desigur, prezentările produselor din portofoliu, cu accent pe piesele „de rezistenţă“. Dar conţinutul înseamnă mai mult de-atât. De ce? Pentru că el este cel care ţine clientul în faţa unui ecran, făcându-l să aleagă mai uşor, „ordonându-i“ dorinţele şi variindu-i experienţa în magazin.

Detalii legate de produsele comercializate – pot fi organizate sub forma unor informaţii scurte, dinamice, legate de materialele din care sunt confecţionate hainele (în calitate de clienţi, vrem să ştim ce cumpărăm şi, mai mult de-atât, ne dorim să aflăm cât mai multe detalii despre un produs; există persoane, de exemplu, sensibile/ alergice la anumite materiale).

Preview pentru perioada reducerilor/ promoţii – ştim, în general, când sunt perioadele de reduceri, dar ne ajută şi mai mult ca, atunci când intrăm într-un magazin, să aflăm, printr-un reminder prietenos, că de săptămâna viitoare încep promoţiile pentru o anumită categorie de haine sau cu ocazia unui eveniment, detaliul acesta motivându-ne să revenim.

Prezentarea trendurilor pentru sezonul respectiv – iată o idee care dinamizează într-un mod creativ conţinutul; preluarea defilărilor caselor de modă sau realizarea unui video propriu cu articolele magazinului plasate în contextul noilor trenduri atrag atenţia şi îmbogăţesc experienţa clientului.

Ponturi legate de stil – personalizarea conţinutului media se poate realiza şi prin prezentarea, de către un stilist, a unor sfaturi despre cum să combinăm anumite piese în funcţie de siluetă, ce articole vestimentare ne avantajează/ ce articole nu ne avantajează, ce tipuri de bijuterii merg în funcţie de ţinută; realizarea unei astfel de prezentări video presupune extra-costuri, însă rezultatul se va vedea de la prima vizionare.

Dacă ai un magazin cu haine şi îţi doreşti să implementezi soluţii de digital signage în afacerea ta, te aşteptăm pentru o consultanţă gratuită în showroom-ul nostru!