Scroll to top

Alegerea soluţiilor de digital signage potrivite: 5 întrebări cheie de adresat specialiştilor


Digital Signage

Decizia de a cumpăra ceva ce ţine de domeniul tehnologiei nu este întotdeauna uşoară. Dacă chiar şi atunci când achiziţionăm un banal laptop, ne ia ceva timp să găsim modelul potrivit, nu este de mirare că alegerea soluţiilor de digital signage potrivite afacerii noastre este un proces care întâmpină, la rândul lui, o serie de obstacole.

Avem în vedere, cel mai adesea, preţul, funcţionalitatea, serviciile pe care ni le oferă şi, nu în ultimul rând, rentabilitatea investiţiei. Dar, la fel de important, oricare ar fi articolul tehnologic vizat, să nu uităm şi factorul care ţine de obsolescenţă, care înseamnă, mai exact, declasarea tehnologică a unui material industrial prin apariţia altuia, mai modern.

Ceea ce este modern este întotdeauna mai bun? Sau, cu alte cuvinte, ceea ce este nou se potriveşte întru totul cu afacerea noastră? Iată o primă întrebare cu care am putea deschide capitolul retoricii privind alegerea soluţiilor de digital signage. Există variante atrăgătoare pentru o anumită categorie de vârstă şi există opţiuni prietenoase cu alte categorii de vârstă. Adaptarea la targetul vizat, personalizarea tehnologiei, este un criteriu de bază în procesul de alegere. Şi, pentru că tot am amintit cuvântul „adaptare“, să nu uităm nici elementul intuitiv – cu cât un device/ dispozitiv este mai intuitiv, cu atât va fi mai uşor de folosit şi va câştiga mai rapid încrederea (şi simpatia).

Ar trebui să mă orientez către ecranele tactile? Ecranele tactile mizează în primul rând pe interactivitate şi oferă un mod rapid de a măsura performanţa mesajelor prin răspunsurile generate. Însă această opţiune presupune şi un soft care să le suporte.

Unde voi folosi semnalizarea digitală? Întrebarea se referă la locul unde vor fi amplasate display – urile. În interior – pe un hol, pe un coridor, într-o recepţie, într-un restaurant, butic, muzeu sau farmacie – sau în exterior? Important este ca mesajul să ajungă la publicul vizat.

Voi beneficia de asistenţă după integrarea soluţiilor de digital signage în afacerea mea? Iată o altă întrebare esenţială, bine de avut în vedere. Când ceva nu va merge bine, vom dori o rezolvare cât mai rapidă. Prin urmare, luaţi în considerare şi acest aspect când stabiliţi bugetul.

Ce funcții suplimentare oferă alte platforme? Soluţiile de afişaj digital sunt numeroase şi din ce în ce mai versatile. Este important să evaluăm beneficiile şi să le raportăm la nevoile noastre.

Nu este uşor să alegem soluţiile de digital signage potrivite, dar nici imposibil. Te aşteptăm în showroom-ul iTotem la o discuţie liberă cu specialiştii noştri în semnalizarea digitală.

Citeşte şi:
Care este cel mai bun soft de DS în funcţie de tipul afacerii
Digital Signage și domeniul retail: timp câștigat și identitate de brand
Bugetul pentru digital signage: sugestii de la specialiști

Foto: freepik.com