Cei de la NoviSign ne oferă câteva referinţe privind bugetul pentru semnalizarea digitală, ce trebuie să avem în vedere înainte de a implementa soluţii de digital signage în afacerea noastră, oricare ar fi ea:
Alege spectaculosul, dar adaptat la tipul de spaţiu!
Dacă ai în vedere să dai un boost afacerii tale implementând soluţii de digital signage, stabileşte înainte de toate care îţi sunt nevoile şi, de asemenea, scopurile. De ce? Pentru că, într-o primă fază, s-ar putea să îţi doreşti tot ce este mai bun, mai scump şi mai spectaculos. Desigur, paleta produselor destinate semnalizării digitale este variată şi tentantă, însă, pentru rezultate de impact mai important este să le adaptezi la ceea ce ai nevoie, la tipul afacerii promovate, la spaţiul asociat business-ului. Este inutil dacă avem un display performant şi nu ştim să îl facem vizibil, accesibil privitorilor. Un videowall, de exemplu, oricât de bine ar arăta, nu se pretează la orice tip de încăpere. Acelaşi lucru se poate spune şi în cazul display-urilor de tip stretched. În concluzie, alege spectaculosul, dar în doza care se potriveşte afacerii tale, spaţiului în care vei amplasa ecranul/ ecranele.

Video wall amplasat în magazinul Bebe Tei din Plaza România
Ecrane comerciale vs ecrane de larg consum
Pentru început, este bine să facem diferenţa între ecranele de larg consum (pe care le asociem de obicei cu TV-urile) şi ecranele comerciale. Chiar dacă multă lume încă le confundă, există mai multe diferenţe între ele. Modelele comerciale sunt create, cum se subînţelege, din componente comerciale, asta însemnând că pot duce şi până la 70.000 de ore, în timp ce un televizor, de exemplu, este proiectat pentru o durată mai redusă de timp. Pentru că au o „putere“ mai mare, pot fi folosite pentru a afişa conţinut media mai versatil şi mai complex; iar pe perioadă lungă, investiţia îşi va dovedi eficienţa. În articolul „Diferenţa dintre display-urile de larg consum şi cele comerciale“ găsiţi mai multe amănunte despre acest subiect.
Media player pentru digital signage
În afară de tipul de ecran, de alegerea locului potrivit pentru amplasare, un alt detaliu de avut în vedere este media player-ul pentru digital signage. Toate sistemele de semnalizare digitală au nevoie de un media player pentru a rula video-uri şi alte elemente din conţinut care vor fi afişate pe ecran. Ca în cazul oricărui element din sfera digital signage, este importantă achiziţionarea unui media player de calitate, care să răspundă nevoilor şi să nu presupună în timp, în cazul în care calitatea lasă de dorit, intervenţii pentru întreţinere.
Cablare și suporturi pentru semnalizare digitală
Este greu de calculat cât va costa un suport pentru afișaj, pentru că locul în care vor fi amplasate panourile are un rol cheie. Fixate pe un perete mai înalt, suportul va trebui să fie înclinat; în unele cazuri, este posibil să fie nevoie de suporturi mobile pentru a putea fi mutate uşor dintr-un punct în altul. Fiecare proiect este unic, are personalitatea lui, iar structura se poate adapta, forma la fel. În cele din urmă, ceea ce trebuie să atragă atenţia este ecranul respectiv, în consecinţă, este ideal ca suportul să nu se evidenţieze, să fie discret, elegant.
Costurile pentru instalarea semnalizării digitale
Costurile variază de la o echipă la alta şi de la o companie la alta. Cantitatea muncii, la fel: un simplu afișaj de 55 de inci montat pe perete nu este același lucru cu un ecran de dimensiunea unui perete întreg. Prețul se poate schimba foarte mult în cazul proiectelor mari, așa că obținerea a două sau trei oferte de preț este o idee bună. De asemenea, asigurați-vă că lucraţi cu profesionişti, deoarece trebuie luate în considerare aspecte precum cablarea, montarea și unghiurile ecranului.