Scroll to top

Burj Khalifa (Dubai): spectacol de lumini prin pixelii-hibrid


Digital Signage

Burj Khalifa (Dubai) nu este doar cea mai înaltă clădire din lume, ci şi cea mai strălucitoare. Noua denumire se datorează impresionantei tehnologii de pixeli-hibrizi, creată de ShowLED şi implementată de iDEA & Associates.

Pixelul-hibrid: strălucire pentru afișaje de interior, dar și exterior
Pixelul-hibrid a fost conceput pentru aplicaţii video de interior sau pentru utilizare temporară în exterior. Are un efect intens strălucitor şi este potrivit pentru iluminarea din spate a ecranelor de proiectare sau a printurilor digitale. Chiar dacă este conceput pentru proiecte de amploare, rămâne totuşi o soluţie prietenoasă din punct de vedere al bugetului – transport, instalare, depozitare, mentenanţă. Montarea uşoară – pe perete sau suprafaţă din pânză – este posibilă datorită clemelor versatile. Carcasa este suficient de robustă pentru profilele din aluminiu sau pentru prinderea pe fire de oţel. Indicele de protecţie IP65* cu materiale de protecţie UV face ca pixelul hibrid să fie potrivit şi proiectelor temporare pentru exterior. Hibridul este acţionat de unităţile de control Animation sau Asterix.

 

În ce a constat personalizarea proiectului realizat pentru Burj Khalifa
Cei de la iDEA & Associates au implementat soluţiile furnizate de ShowLED în proiectarea şi integrarea faţadei multi-media de pe Burj Khalifa, un zgârie-nori din Dubai, considerat cea mai înaltă clădire din lume. Misiunea echipei a fost de a adapta tehnologia, de a o personaliza la spațiul pus la dispoziție, având în vedere conceptul, designul și instalarea propriu-zisă. Prin urmare, afișajul include un impresionant număr de 51.000 de pixeli-hibrizi, puși manual în poziție, fapt ce a presupus implicarea unei echipe de 30 de oameni. Prin folosirea unor suporturi personalizate, în total 75.000, s-a evitat utilizarea șuruburilor sau a adezivilor, care ar fi putut duce la deteriorarea suprafeței clădirii. Sistemul, creat special pentru Burj Khalifa, include 357.000 de LED-uri, 645 surse de alimentare, 70 km de cablu de alimentare, 2 km de cablu din fibră optică și 95 de controlere hibride. Detalii impresionante pentru un efect pe măsură.