Susţinerea, promovarea unei afaceri prin digital signage este esenţială din cel puţin două puncte de vedere: ajută bussiness-ul în sine să devină cunoscut audienţei căreia i se adresează (să ajungă la targetul vizat) şi să furnizeze informaţii nu doar utile, ci informaţii reprezentative.
De ce este digital signage atât de important?
Companiile pot folosi semnalizarea digitală pentru a crea campanii de conştientizare privind serviciile lor sau pot promova noile produse din portofoliu. Prin urmare cel mai bun software utilizat în reţelele de digital signage depinde de ceea ce şi-a propus fiecare utilizator – corporaţie, bancă, restaurant, farmacie, spital, muzeu, cinematograf, universitate etc. Când se doreşte crearea de conţinut pentru o afacere specifică, cel mai bun software va avea caracteristici ce permit realizarea unui conţinut cât mai uşor şi cât mai rapid. Dacă scopul este rularea reclamelor pe display-uri, atunci software-ul ar trebui să permită setarea facilă a ad-urilor în diferite formate media, inclusiv video şi audio.
Cum alegi cel mai bun software pentru display-urile din reţeaua de digital signage
Cum cererea pentru implementarea soluţiilor de digital signage este în creştere, este vitală alegerea software-ului potrivit. Factorul esenţial în acest proces este tipul de conţinut care urmează să ruleze pe display-uri. De exemplu, în cazul în care conţinutul constă într-o combinaţie de text, imagini, video-uri, update-uri legate de vreme, scrolling tickere, cel mai indicat este un software care vine la pachet cu widget-uri drag-and-drop pentru digital signage. Există o mulţime de opţiuni în privinţa software-urilor pentru afişajele electronice; cu toate astea, cele mai multe business-uri tind să rămână cu cele cu care s-au obişnuit, atât timp cât ştiu că sunt fiabile şi uşor de utilizat. Însă, cu atâtea opţiuni pe piaţă, poate fi o adevărată provocare pentru o companie să îşi imagineze care ar fi cel mai bun software pentru digital signage pe care l-ar putea utiliza.
Digital Signage: când a fost folosit conceptul pentru prima dată
Cele mai timpurii utilizări ale semnalizării digitale sunt legate de numele lui Thomas Edison şi al său „ticker“, primul afişaj public de informare (1891); însă primul sistem de digital signage, care folosea un tub cu raze catodice şi un computer pentru a rula text şi grafică este înregistrat în 1961. La începutul anului 1992, într-un centru comercial din Marea Britanie, un agent de pază – neştiind termenul potrivit – s-a referit la o reţea de video wall-uri folosind cuvintele „digital signage“. Cu mult înainte de apariţia ecranelor plate de înaltă definiţie, conţinutul de pe VHS-uri şi DVD-uri rula pe televizoare cu tub. Când modelele de televizoare cu ecran subţire au devenit mai permisive ca preţ (în prima parte a anilor 2000), retailerii au început să le dea o valoare comercială, să le folosească în scop publicitar – aşa cum făcuseră în anii ’70, când au intrat VCR-urile pe piaţă. Aşa că, televizoarele cu ecran plat s-au transformat în mijloace de promovare în multe magazine şi spaţii publice, înlocuind clasicele bannere şi postere din hârtie. Anunţurile publicitare prezentate astfel în spaţiile comerciale au avut un impact direct asupra clienţilor, atrăgându-le atenţia şi influenţând creşterea vânzărilor. Cu toate astea, conţinutul nu era afişat suficient de dinamic, imaginile încă erau statice sau sub forma unor simple înşiruiri. De-a lungul timpului, conceptul va înregistra o evoluţie spectaculoasă, fapt care se datorează nu doar tipurilor de display-uri folosite şi versalităţii spaţiilor şi domeniilor în care poate fi aplicat, ci şi caracterului dinamic dat de conţinutul rulat.
Afișajul digital este un instrument de marketing eficient care are avantajul de a ajunge la clienți de pe orice dispozitiv și în orice moment. A devenit mai popular printre consumatori odată cu creşterea folosirii smartphone-urilor și a tabletelor. Prin urmare, numeroase companii folosesc azi semnalizarea digitală ca o modalitate accesibilă de a-și face publicitate pentru produsele sau serviciile lor.
Care sunt opţiunile pentru o semnalizare digitală de înaltă calitate?
Cele mai bune soluţii de digital signage sunt compuse atât din echipamente hardware, cât şi software. Opţiunile pentru o semnalizare digitală performantă pot fi folosite în scop publicitar, în campanii de marketing, promovarea vânzărilor, gestionarea evenimentelor şi multe altele. Varianta ideală aplicabilă unei afaceri depinde, în primul rând, de natura ei, profilul ei. De exemplu, în cazul în care afacerea constă în comercializarea de materiale de construcţii, ar trebui luată în considerare o variantă simplă de software, destinată actualizării stocului şi gestionării conţinutului de la distanţă de pe computerul personal.
Concluzii: un soft eficient încurajează şi susţine creativitatea
Semnalizarea digitală este un mod excelent de a implica publicul, oferindu-i conţinut care îl ajută să rezolve probleme sau să ia mai rapid o decizie. Cu ajutorul unui soft performant, productivitatea şi creativitatea cresc, păstrând în acelaşi timp audienţa informată şi implicată. Dacă ai o afacere pe care îți dorești să o dezvolți sau să o aliniezi tendințelor din digital signage, ori dacă vrei să afli mai multe despre marketingul digital și cum te-ar putea ajuta, te așteptăm la o discuție liberă în showroom-ul itotem!
Sursă: traducere şi adaptare „What is the Best Digital Signage Software for Businesses?“ – www.novisign.com