Scroll to top

Ce este un video wall: beneficii esenţiale pentru afacerea ta


Digital Signage

În termenii cei mai simpli, un video wall este o afişare electronică a uneia sau mai multor imagini, compusă din mai multe ecrane care creează un display mare.

Video wall-urile vor atrage întotdeauna atenţia în spaţiul în care sunt amplasate, acestea fiind dintre cele mai versatile: de la restaurante sau campusuri universitare, până la magazine, mall-uri, lobby-uri, săli de spectacole, spitale, aeroporturi, gări, corporaţii etc. Prin design şi informaţiile afişate dau personalitate locului unde sunt poziţionate, transformându-l radical.

Majoritatea video wall-urilor includ ca tehnologie tipică de afişare LCD-uri, din următoarele motive: luminozitate ridicată, flexibilitate în proiectare, aspectul final al imaginii (linia discretă dintre ecrane).

Dimensiunea şi claritatea unui sistem video wall îl fac eficient în strategia de marketing a unui/ produs(e) şi în promovarea unui brand. La fel de important este şi conţinutul rulat, inclusiv software-ul de gestionare a conţinutului. Acesta permite controlarea, schimbarea, ajustarea şi actualizarea mesajelor.

Impact
Dată fiind dimensiunea mare a unui video wall, impactul asupra privitorilor este mult mai puternic decât un singur display de dimensiuni mai mici sau decât oricare altă metodă de afişare a unei imagini. Oriunde este folosit, va da spaţiului respectiv valoare şi va stârni interes. În plus, eficientizează activitatea consumatorului. Două exemple: în mall-uri, informaţiile din conţinutul media îl pot direcţiona spre un anumit loc/ magazin, iar în aeroporturi, prin hărţi electronice, îl orientează şi îi scurtează din timpul de căutare. Amplasat într-un restaurant, prin prezentarea apetisantă a meniului, poate convinge clientul să aleagă un anumit preparat.

Diversitate
Diversitatea se referă atât la varietatea clipurilor afişate, cât şi la multitudinea de industrii în care video wall-urile pot fi integrate. Un software smart de gestionare a conţinutului are abilitatea de a face să ruleze diferite tipuri de informaţii simultan. Cât despre industriile la care video wall-uri se pretează, enumerăm, printre altele: spitale, farmacii, magazine, mall-uri, restaurante, şcoli, aeroporturi, corporaţii. Preţul a devenit permisiv şi pentru afaceri mici sau medii, pentru că utilizarea lor nu mai este restricţionată doar la publicitate sau promovarea unor evenimente.

Flexibilitate
Pentru că majoritatea video wall-urilor includ ca tehnologie tipică de afişare LCD-uri, display-urile oferă flexibilitate ca design şi proiectare. Pot fi curbate pentru a se mula în zone cu colţuri sau suprafeţe de genul coloanelor, modelate, cu alte cuvinte, astfel încât să impresioneze şi ca „arhitectură“.

Vânzări mai mari
Conform specialiştilor, vânzările cresc cu un procent de 30% datorită utilizării video wall-urilor. Când o campanie de discount-uri devine vizibilă, prin intermediul afişajului electronic la dimensiuni mari, şansele de achiziţionare cresc în mod automat. În altă ordine de idei, în urma analizelor de piaţă efectuate, odată cu luarea în amploare a tehnologiei digital signage, 40% dintre consumatori au tendinţa să aleagă un magazin cu afişaje video decât unul fără. Motivele sunt următoarele: informaţii concentrate şi evidente, informaţii şi despre produsele noi, atmosfera generală pe care o creează.

Dacă vrei să afli mai multe despre video wall-uri şi despre cum ţi-ar putea ajuta afacerea, te aşteptăm în showroom-ul iTotem!