De multe ori, în informațiile privind avantajele semnalizării digitale, este invocat motivul „îmbunătățirii experienței clientului“. Scanarea codurilor QR pe diferite display-uri, preluarea unei informații prin rețelele de socializare, interacțiunea cu sursele de divertisment rulate pe ecrane – toate acestea presupun o implicare activă a utilizatorului. Dar ce anume presupune „o experiență îmbunătățită“, care sunt argumentele?
Argument 1: claritate, culoare, dinamism
Afișajul digital este atractiv din punct de vedere vizual – oferă imagini mai clare și o senzație mai vie comparativ cu afișajul tipărit. Să luăm un exemplu: LED-ul 3D „fără ochelari“, creat pentru interior și dotat cu funcții interactive, care a avut un mare efect de impact în advertising-ul 3D după ce a fost integrat într-un shopping center. Efectele vizuale pot îmbunătăți chiar și cel mai simplu mesaj. Cercetările au arătat că informațiile vizuale sunt procesate de 60.000 de ori mai rapid decât textul. Afișajele digitale colorate și dinamice dau viață produselor și serviciilor și atrag cu siguranță atenția.
Argument 2: conținut variat
Spre deosebire de afișajul obișnuit, care limitează conținutul, afișajul digital este semnificativ mai permisiv – nu există libertate mai mare decât să poți controla conținutul, să îl modifici, să îl actualizezi, să îl variezi, să îl programezi. Clienții nu vor fi nevoiți să privească aceeași imagine statică luni la rând. Prin digital signage, beneficiază de o varietate constantă de conținut nou și interesant.
Argument 3: interactivitatea
Clienții de astăzi se bucură de o tehnologie inteligentă care face ca experiența din retail să fie inovatoare, personală și distractivă. Chiar dacă nu tot ce ține de semnalizarea digitală este interactiv, ecranele tactile, de exemplu, permit navigarea în conținutul media pentru a verifica disponibilitatea unui produs, promoțiile și a efectua operațiuni precum self-checkout-ul. Aceste acțiuni pot fi monitorizate cu scopul de a identifica articolele cele mai populare, scopul fiind cel de a analiza preferințele în materie de produse și, în consecință, de a customiza conținutul
media. Atunci când primești sugestii de achiziție conform preferințelor tale, scade timpul căutării unui produs, iar deciziile se iau mai ușor și mai rapid.
Foto: freepik.com