Tehnologia LED este în continuă dezvoltare, iar liderii de piață continuă să creeze produse inovatoare, de exemplu MicroLED, Crystal LED și altele. Piața Digital Signage poate fi mai greu de înțeles, datorită ofertării continue de noi produse. Urmărind liderii de piață, de exemplu marca Sony, puteți obține o imagine clară a tendințelor actuale și viitoare privind LED-urile. Digital Signage Today a primit informații de la Sony, lider în tehnologia LED, despre tendințele 2019 în industria LED.
Care sunt tendințele importante ale tehnologiei LED?
Tehnologia LED se găsește atât pe piața de consum, cât și pe cea profesională. Back-lit LED se utilizează mai ales pe display-urile mai mici iar Direct View LED se utilizează pe dispozitivele portabile cu ecrane foarte mari, cum ar fi semnalizări digitale mari și televizoare video. Produsele din magazine sunt adesea determinate de ceea ce se utilizează deja în Digital Signage.
Unele dintre tendințele de pe piața Digital Signage sunt rezoluțiile în creștere, tehnologiile MicroLED, tehnicile de instalare unice și high-dynamic-range. Ecranele LED au crescut densitatea pixelilor, mărind astfel rezoluția. Pe măsură ce industria se îndreaptă către adoptarea 4K, clienții caută opțiuni UHD care îndeplinesc o serie de nevoi și sprijină o gamă variată de aplicații, având versatilitatea în centrul atenției. MicroLED devine rapid cuvântul cheie al tehnologiilor LED, în timp ce companiile încercă să depășească Crystal LED de la Sony, care este de 100 de ori mai mic decât un LED tradițional. În cazul tehnologiei CLED de la Sony, dimensiunea permite suprafeței să fie predominant negru, ceea ce oferă rate de contrast de neegalat. Din totdeauna a existat cerere pentru ecrane fără întreruperi ( de tip seamless). În timp ce tehnicile de montaj încearcă să elimine distanța dintre ecrane, Sony a depășit deja aceste limite cu ajutorul dispozitivului de aliniere, care utilizează camere microscopice pentru a identifica distanțele dintre unități.
O altă tendință a pieței care se infiltrează pe piața de larg consum este HDR. HDR reprezintă diferența dintre emisiile de culoare alb-negru. Astfel că, pe un ecran, această imaginea va produce o reprezentare mai realistă și naturală a culorilor în percepția umană – oferind un negru pur și un alb strălucitor într-o singură imagine.
Gama de culori create de HDR devine astfel o cerință de producție pentru Digital Signage. În plus, imaginile cu număr mare de cadre devin din ce în ce mai importante pentru o mișcare lentă. Împreună, acestea dezvoltă crearea de conținut și vizualizarea. Cererea a făcut din HDR și HFR o opțiune necesară pentru Digital Signage.
Care este rolul Sony pe această piață?
Sony a fost întotdeauna un lider de piață, care se mândrește cu inovația profitând de cele mai recente tendințe și evoluții, inclusiv 4K, HDR, HFR, cloud, integrare software, API și modularitate, astfel încât utilizatorii să poată adapta o soluție conform cerințelor lor unice.
De la televizoarele BRAVIA la ecranele Pro BRAVIA și ecranele Crystal LED direct-view, de la HD la 4K și HDR (acestea includ și o gamă variată de dimensiuni, opțiuni de instalare și orientări flexibile), Sony dispune inclusiv de o gamă variată de opțiuni pentru aplicațiile Digital Signage. Această diversitate permite clienților să aleagă soluția optimă care îndeplinește cerințele financiare, de capacitate și oferă liniștea care vine odată cu alegerea unui brand inovator care reprezintă calitate și tradiție.
Care este cel mai inovator produs în acest moment de la Sony?
Sony are o serie de produse de top, dar sistemul Crystal LED direct view a devenit standardul ecranelor datorită calității de neegalat a imaginii, dimensiunii nelimitate și a rezoluției flexibile. Pentru a lansa produsul pe piață, Sony a dezvoltat o nouă tehnologie micro-LED. Peretele video Sony Crystal LED micro-LED este format din LED-uri microscopice, care reprezintă 1/1000 din dimensiunea LED-urilor obișnuite. Aceste micro-LED-uri sunt încorporate printr-un proces propriu care permite o zonă neagră de 99% în jurul fiecărui pixel.
Toți ceilalți producători de ecrane mari LED utilizează LED-uri cu o suprafață semnificativ mai mare, care nu permit o zonă neagră mare. Micro-LED-ul încorporat de la Sony permite un contrast de neegalat, în ceea ce privește negrul și gama de culori, oferind cea mai bună imagine comparativ cu orice alt produs de pe piață. În plus, Crystal LED HDR are o adâncime de culoare de 10 biți, o luminozitate de 1000 nits, 120 de cadre pe secundă și un unghi de vizualizare de aproape 180 de grade oferind cea mai bună experiență.
Cu un contrast uimitor, culori saturate, un alb strălucitor și un negru profund, ecranul modular Crystal LED de la Sony oferă totul. Reprezintă alegerea ideală pentru ecranele de dimensiuni reduse în design arhitectural și reprezintă un ecran perfect pentru săli de întâlniri, parcuri tematice, muzee, studiouri de emisie, lobby-uri, expoziții imobiliare sau educația medicală. Datorită LED-urilor RGB unice ultra-fine Sony, Crystal LED display stabilește un punct de referință al calității imaginii.
Unde vede Sony această piață în viitor?
În tot ceea ce facem, colaborăm strâns cu clienții noștri pentru a înțelege piețele și fluxurile lor de lucru și, în cele din urmă, provocările lor. Lucrând împreună cu clienții noștri, am reușit să dezvoltăm și să proiectăm produse și soluții care să abordeze punctele cheie ale utilizatorilor finali. Îmbunătățim întotdeauna ofertele noastre prin actualizări de firmware și software sau generații noi. Pe măsură ce aflăm mai multe despre modul în care produsele noastre sunt utilizate, am ajuns să înțelegem că soluțiile noastre, inclusiv ecranul Sony Crystal LED, se extind și pe alte segmente, dincolo de aplicațiile tradiționale de Digital Signage. Cinematografia digitală este interesată de acest produs, motiv pentru care am discutat deja cu această piață pentru a înțelege obiectivele și standardele DCI.
Aceeași abordare o avem și în alte domenii. Prezentăm produsul, ascultăm nevoile clienților noștri, proiectând produse cu caracteristici complementare pentru a răspunde acestor nevoi.
În plus față de cinematografie, Crystal LED este utilizat și alte domenii B2B și B2C, inclusiv post-producție, vizualizare avansată, imagistică termică, simulare, rezidențiale și supercomputere. La fel ca și în cinematografe, dorim să înțelegem nevoile și provocările acestor piețe, discutând cu liderii din industrie și aplicând ce am învățat, asigurându-ne că avem cel mai performant și ușor de utilizat produs.
Sursa: digitalsignagetoday.com