Scroll to top

Cererea pentru display-urile interactive touchless, în creştere


Digital Signage

Măsurile de prevenire şi de stopare a infectării cu SARS-CoV-2 au pus presiune atât pe furnizorii de produse pentru soluţii de digital signage, cât şi pe marile lanţuri de magazine, instituţii, companii, afaceri care implică interacţiunea cu consumatorii. Adaptarea la contextul pandemic prin adoptarea tehnologiei digitale şi, implicit, reinventarea acesteia sunt semne de responsabilitate asumate de ambele părţi.

Cererea pentru display-uri interactive touchless a crescut consistent odată cu izbucnirea pandemiei, informează digitalsignagetoday.com. „Când a venit pandemia, mulţi dintre clienţii noştri ne-au sunat şi ne-au întrebat Ce facem acum cu ecranele tactile care au fost până acum o parte esenţială din experienţa consumatorilor şi brusc au devenit o povară? Ne-au cerut sfaturi şi soluţii“, a declarat într-un interviu fondatorul şi CEO-ul unei companii al cărei profil este realizarea de sisteme interactive multi-touch pentru domeniul retail, corporate şi muzee. Răspunsul imediat a fost scoaterea temporară din funcţiune a ecranelor tactile, pentru siguranţa publicului. În scurt timp, furnizorul împreună cu echipa sa au inventat Freetouch, o soluţie care permite interacţiunea cu un touchscreen în condiţii de maximă siguranţă de pe propriul smartphone.

Odată scanat codul QR, utilizatorul poate face click, poate trage, derula şi efectua acţiuni multi-touch pentru a interacţiona cu ecranul tactil fără a-l atinge. Nu există nici o aplicaţie de descărcat, nici un hardware de instalat şi nu e nevoie de înregistrare. Interacţiunile sunt sigure şi anonime. Galeriile din Reagan Ranch Center au pus imediat în aplicare ideea, iar cei de la Electrosonic, o agenţie audio-vizuală globală care se ocupă cu soluţii personalizate pentru săli de conferinţe, muzee şi parcuri tematice, au lăudat şi ei invenţia. Feedback-ul lor se bazează pe sondajele făcute în rândul clienţilor.

Dacă într-o primă fază, soluţia a fost aplicată la spaţii cu până la o sută de display-uri, s-a extins apoi la companii cu până la 50.000 de ecrane. Cererea a crescut consistent într-un timp foarte scurt şi s-a extins în mai multe sectoare – restaurante, automate pentru bilete, ATM-uri, magazine dotate cu plata în regim self-checkout, spitale, kioskuri de tip wayfinding.
Probabil că în viitor, oamenii vor începe să fie reticenţi faţă de ecranele tactile şi vor fi dezvoltat deja o preferinţă pentru cele touchless. La modul ideal, pentru confortul psihic al cumpărătorilor, existenţa unei alternative la ecranele tactile, varianta touchless, va fi binevenită.

Sursa: Touchless goes to the big leagues – digitalsignagetoday.com