Scroll to top

Comunicarea contextuală prin display-uri profesionale, în domeniul fashion


Digital Signage

Afişajul electronic poate fi un prieten de mare nădejde în promovarea unei colecţii vestimentare. Variantele de updatare a conţinutului media sunt multiple. Imaginaţi-vă un videowall uriaş pe care defilează noua colecţie de toamnă-iarnă, în magazinul preferat! Ne-am fi mult mai uşor să alegem şi ne-am duce ţintit la piesele care ne-au făcut cu ochiul în spotul de prezentare.

Cum exprimăm vizual comunicarea contextuală prin display-urile profesionale, în domeniul fashion? Iată câteva repere:

  1. „Plec în vacanţă! Cu ce mă îmbrac?“ – chiar dacă avem tendinţa să punem în genţi haine pe care le avem deja în garderobă, ne dorim întotdeauna şi o piesă vestimentară nouă. Dacă e vacanţa de vară, poate un tricou cu un print cool sau o rochie vaporoasă ori un parfum pe care să-l asociem apoi cu momentul vacanţei. Se pot crea video-uri scurte cu ţinute complete de vacanţă şi cu „ceva în plus“ (un parfum recomandat de un parfumier sau un accesoriu sugerat de un stilist), care să ruleze pe ecranele distribuite în magazine (ideal în zona de la intrare, pentru a atrage şi alţi clienţi, în afară de cei fideli). Ideea se pretează la vacanţele din toate momentele anului, pentru că dorinţa noastră de ceva nou este continuă, nu-i aşa?
  2. „A venit toamna, au venit ploile! Iar m-a prins fără haină şi cizme de ploaie!“ – Ploaia (şi nu doar ea) este un alt pretext de comunicare contextuală. Accesoriile destinate anotimpului ploios chiar sunt o investiţie, pentru că odată ce le cumperi, rareori le mai schimbi (exceptând cazurile când chiar eşti o „fashion victim“ sau când obiectele respective s-au uzat şi nu mai pot fi folosite). Hainele şi cizmele de ploaie, umbrelele (pe care de obicei le vedem ascunde, undeva, în magazine, vizibilitatea lor fiind redusă) pot deveni vedetele unui magazin cu haine (chiar dacă magazinul are un profil mai divers de haine) prin clipuri dinamice, vesele, afişate pe display-uri. Văzându-le, avându-le „în mişcare“ sub ochii noştri, pe display-uri montate în zona caselor de marcat sau în cea a cabinelor de probă, s-ar putea să spunem: „Chiar că aveam nevoie de o haină de ploaie! Ce-ar fi să încerc una?“.

Acestea sunt doar două sugestii de comunicare contextuală prin display-uri profesionale, în magazinele cu haine. Conţinutul media poate însemna mult mai mult şi, cu cât este mai variat, cu atât impactul este mai mare. Clientul este atras de imagini, aşteptările îi sunt preîntâmpinate, i se conturează dorinţele, impulsionându-l să ia mai rapid o decizie. Ce altceva ar mai putea rula pe monitoarele din magazinele cu haine?

  • informaţii de interes privind produsele comercializate (un exemplu ar fi natura materialelor din care sunt confecţionate hainele);
  • prezentarea trendurilor pentru sezonul în curs sau cel care urmează (prin video-uri scurte, cu o poveste, dinamic şi atrăgătoare);
  • sfaturi legate de stil, oferite de stilişti/ oameni din industria modei (un exemplu ar fi cum să combinăm anumite piese în funcţie de siluetă; efectul asupra consumatorului este wow, pentru că, vizionând un astfel de clip, va aprecia calitatea sfaturilor – fiind oferite de un specialist – şi, mai ales, va avea şi mai multă încredere în magazinul respectiv).

Ai un magazin cu haine şi te atrage ideea să îţi promovezi portofoliul prin display-uri profesionale? Te aşteptăm să ne contactezi pentru o consultanţă gratuită în showroom-ul nostru!