Scroll to top

Cum ajută digital signage afacerile să se adapteze la noua „normalitate“


Digital Signage

Pe măsură ce restricţiile au început să se ridice peste tot în lume – în unele ţări mai devreme, în altele mai târziu – strategia de relansare a marilor (sau a micilor) companii ar trebui luată cu atât mai mult în serios. Una dintre provocările pandemiei a fost, de la bun început, măsura în care afacerile se vor fi putut adapta la noul context.

Cum poate ajuta tehnologia digital signage afacerile să se adapteze la noua „normalitate“?
Procesul de adaptare la noul context nu i-a implicat doar pe cei care oferă servicii, ci şi pe consumatori. Această adaptare a presupus mişcări rapide, de la o zi la alta, iar furnizorii de digital signage au venit cu soluţii creative pentru stoparea răspândirii noului coronavirus – de la kioskurile digitale care testează temperatura corpului şi totemuri prevăzute cu dispensere pentru dezinfectant lichid, până la actualizarea conţinutului media de pe display-uri, cu informaţii privind măsurile de prevenţie.

 

Totem prevăzut cu dispenser pentru dezinfectant lichid

Totem prevăzut cu dispenser pentru dezinfectant lichid

Metode tradiţionale vs. metode moderne de a transmite un mesaj esenţial
Implementarea măsurilor de prevenţie a fost vitală în comunicarea cu consumatorii. Fie că s-a apelat la metode tradiţionale (panouri/bannere/afişe cu conţinut static), fie la tehnologia digital signage (inserarea lor în conţinutul media de pe display-uri pentru medii outdoor sau indoor), aceste măsuri au avut şi au un rol determinant. Două îndemnuri des întâlnite şi mediatizate sunt legate de păstrarea distanţei sociale şi spălatul pe mâini. Însă, dată fiind noua „normalitate“, metodele tradiţionale nu reprezintă neapărat o investiţie pe termen lung. De ce? Pentru că informaţiile sunt într-o continuă dinamică, se schimbă uneori de la o zi la alta, iar controlarea conţinutului media prin digital signage este mai avantajoasă pe termen lung. În plus, poate include, în funcţie de locul amplasării şi tipul afacerii, clipuri de promovare, oferte şi promoţii sau alte mesaje prin care experienţa consumatorului devine mai variată.

#StaySafe: cum se pliază tehnologia la conştientizarea şi punerea în practică a unei igiene eficiente
Raportat tot la comunicarea cu masele, soluţiile de digital signage au devenit din ce în ce mai versatile şi au evoluat odată cu cerinţele noii „normalităţi“. S-au dezvoltat aplicaţii digitale mai performante din perspectiva tehnologiei CMS* folosite (bazată fie pe hardware, fie pe cloud). Rolul lor este de a sprijini afacerile să rezolve multe dintre actualele provocări ale pandemiei, iar una dintre provocări constă în permanenta conştientizare a importanţei respectării anumitor măsuri pentru a împiedica răspândirea acestui virus. #StaySafe

*Content Management System (sistem de administrare a conţinutului, creat pentru automatizarea cât mai deplină a gestiunii conţinutului)