Scroll to top

Cum alegem softul potrivit pentru rețelele de digital signage


Digital Signage

Semnalizarea digitală este o parte integrantă din marketingul digital, din modurile active și interactive de a promova un bussiness, de a mediatiza un mesaj sau o informație informație. De exemplu, când, în interiorul unui magazin, intenția este de a evidenția o promoție, integrând-o în conținutul media de pe un display, acest lucru se face cu ajutorul software-ului utilizat. Potrivit definiției curente, un software reprezintă „sistemul de programare pentru computere și procedurile de aplicare a lor furnizate odată cu computerul sau alcătuite de utilizator“.

Cât de ușor este de utilizat softul?
Atunci când alegem softul pe care îl vom folosi în semnalizarea digitală, este esențial să avem în vedere cât de accesibil este, ușor/ dificil de utilizat. Fiecare componentă are gradul ei de dificultate, prin urmare, este important să luăm în considerare modul în care sunt înțelese, integrate, pentru a ne folosi de softul respectiv cât mai corespunzător.

Înainte de a alege un software, este ideal să:

  • existe posibilitatea de a fi testat, pentru a vedea exact cum funcționează;
  • punem întrebările care ne interesează echipei din spatele softului;
  • aflăm cât mai multe despre capacitatea produsului, ce „știe să facă“, dacă există limitări;
  • știm care este rolul caracteristicilor disponibile (de exemplu, o interfață intuitivă și soluții de cloud pot face softul mai ușor de folosit).

Pentru un software folosit în digital signage, programarea conținutului și gestionarea fluxului de lucru sunt două funcții incluse, în cazurile cele mai fericite. Datorită lor, conținutul poate fi programat într-un timp scurt pentru o perioadă lungă (pentru o lună, de exemplu). Posibilitatea de a programa conținutul media în rețelele de digital signage este, de altfel, unul dintre marile avantaje ale marketingului digital. Mai mult, livrarea automată a conținutului pe mai multe display-uri, din mai multe locuri, maximizează beneficiile sistemului digital.
Pentru integrarea unui conținut dinamic, este necesar ca software-ul ales să:

  • updateze conținutul prin API٭ sau web-feed (format de date utilizat pentru a furniza conținut actualizat frecvent);
  • actualizeze conținutul aproape imediat.

Capacitatea de a integrare conținut dinamic înseamnă a economisi timp și a oferi garanția că toate display-urile din sistem rulează conținutul potrivit la momentul potrivit. Soluțiile avansate de software ar trebui să asigure acest nivel ridicat de integrare pentru a păstra acuratețea informației și a o actuliza în orice moment.

Monitorizarea și raportarea problemelor de rețea – iată un alt detaliu de urmărit când alegem un software. Este important ca atunci când intervine o întrerupere în conexiune (să spunem că avem 5 display-uri, iar conexiunea a căzut la unul dintre ele și nu există un om care să verifice acest lucru), software-ul să ne avertizeze această insuficiență, pentru a o corecta în timp util.

Compatibilitatea softului cu rețeaua de digital signage este un alt criteriu de bază. Chiar dacă am alege un software ultra performant, ultimul „răcnet“ în materie de softuri, dacă nu este compatibil cu sistemul nostru, își limitează automat potențialul.
Luarea în considerare a bugetului este, de asemenea, un alt aspect privind achiziționarea unui soft. În altă ordine de idei, bugetul este unul dintre primele repere de care ținem cont atunci când cumpărăm un produs, oricare ar fi natura lui. Dar cum privim produsul respectiv? Ca pe o necesitate sau ca pe o investiție? Integrarea soluțiilor de digital signage în promovarea unei afaceri reprezintă deja prezentul. Când alegem softul, este bine să avem în vedere, în afara punctelor descrise mai sus, și taxele lunare sau costurile posibil să apară pe parcurs. Informându-ne din timp și cu atent, în mod cert vom face alegerea potrivită.

٭API este acronimul pentru Application Programming Interface, un software intermediar care permite comunicarea dintre două aplicații; atunci când folosim, de exemplu, aplicația Facebook, trimitem un mesaj instant sau verificăm vremea pe telefon, folosim un API.

Referințe:
– traducere și adaptare „How to choose the right digital signage software in 2022“ (publicat pe knowtechie.com)
– „What is an API? (Application Programming Interface)“ (publicat pe mulesoft.com )

Citește și:
Cum creezi un sistem 3D imersiv
Cum creezi un videowall original
Digital Signage și saloanele de beauty: cum dai un nou look afacerii tale