Scroll to top

Cum foloseşti umorul în conţinutul media de pe display-uri


Digital Signage

Avem nevoie de umor, acum, mai mult ca oricând. Umorul este o armă puternică, o armă care, folosită cu înţelepciune, ne detensionează şi ne dă putere emoţională. Dar cum integrăm umorul în reţelele de digital signage, cum îl inserăm în conţinutul media?

Evaluarea audienţei
Aşa cum există bancuri cu teme diferite, şi destinatarii glumelor sunt diferiţi. Un anumit tip de umor nu s-ar preta la orice categorie de vârstă. În mod sigur există o diferenţă de gust între, să spunem, adolescenţii-clienţi fideli ai unui brand de haine şi clienţii unei farmacii. Prin urmare, în cele două spaţii conţinutul media privind segmentul divertisment se poate adapta la profilul consumatorului. Pe de altă parte să nu uităm un lucru: o glumă, o imagine sau un clip sunt considerate bune din perspectiva efectului comic pe care îl au cu cât reuşesc să acopere mai multe categorii de oameni.

Factorul imprevizibil
O audienţă familiarizată cu un conţinut liniar (exemplu: reclame la produse farmaceutice) va fi luată (plăcut) prin surprindere atunci când i se va livra ceva nou, ceva atipic, în opoziţie cu ceea îi intrase în obişnuinţă, mai ales dacă acest „ceva“ este detensionant. Un video cu o situaţie amuzantă – de genul Candid Camera – rulat în conţinutul media dintr-o farmacie sau dintr-o bancă (locuri unde se formează şi cozi de aşteptare) face nu doar trecerea timpului mai uşoară, dar induce şi o stare de relaxare. Râsul poate influenţa pozitiv sănătatea, emoţională sau fizică, beneficiile lui fiind nenumărate: reducerea anxietăţii, stimularea nivelului de concentrare, înlăturarea senzaţiei de apăsare, stimularea imunităţii, diminuarea hormonilor de stres, relaxarea muşchilor, prevenirea bolilor cardiovasculare.

O reclamă funny şi smart poate face un brand memorabil
Umorul este un ingredient puternic în contextul conţinutului media, indoor sau outdoor, şi poate deveni memorabil atunci când este prezentat în haina potrivită. Dacă un mesaj reuşeşte să îi facă pe oameni să zâmbească, aceştia şi-l vor aminti mult timp şi, cel mai probabil, îl vor „povesti“ şi altora. Este un mod inteligent de a evalua conţinutul nu doar ca pe o reclamă, ci mai degrabă ca pe o sursă de divertisment.

Aţi râs astăzi? Aţi putea începe acum:

Un tânăr, la farmacie:
– Daţi-mi, vă rog, un test de sarcină!
– De care să fie?
– Negativ, dacă se poate.

Alte articole care te-ar putea interesa:
Fii bun! O companie promovează principii de etică prin digital signage
Ai decis să incluzi semnalizarea digital în afacerea ta. Iată pasul următor!
Alegerea fonturilor în digital signage: cu cât mai puţine, cu atât mai bine