Scroll to top

Cum s-ar putea îmbunătăţi experienţa cumpărăturilor prin digital signage


Digital Signage

Cumpărăturile online au explodat în timpul perioadei de izolare. Creşterea s-a menţinut constantă şi în perioada stării de alertă. Cu toate acestea, dacă s-ar face un sondaj printre cumpărători şi ar fi întrebaţi ce preferă – cumpărăturile online sau cumpărăturile în magazin – mai mult ca sigur că majoritatea ar opta pentru varianta a doua.

De ce preferăm să cumpărăm anumite produse direct din magazin? Pentru că ne place să ieşim din casă, pentru că dorim să vedem cum arată produsele în realitate, pentru că vrem să vorbim cu consilieri – să cerem păreri şi sfaturi -, pentru că inspiraţia vine mai uşor când suntem protagoniştii unei experienţe reale. Însă toate aceste argumente se reconfigurează în contextul actual: ne place în continuare să mergem în magazine, dar vrem să ştim că suntem în siguranţă, departe de pericolul de a ne contamina cu Covid-19. Cum ar putea ajuta tehnologia digital signage în acest sens?

Până la a vedea, concret, care ar fi soluţiile de digital signage, să nu uităm ceea ce putem face noi în continuare: respectarea distanţării fizice, purtarea măştii în spaţii închise, igienizarea mâinilor.

Comercianţii ar trebui să ia în considerare, din ce în ce mai mult, soluţiile digital signage
Clienții vor să se bucure din nou de experienţa shoppingului fizic, dar, în acelaşi timp, nu vor să atingă suprafeţe, să se apropie prea mult de alte persoane, să păstreze, pe scurt, regulile de siguranţă cu care s-au obişnuit în izolare. Luarea temperaturii la intrarea în magazine, verificarea purtării măştilor şi asigurarea de produse dezinfectante sunt câteva soluţii. La fel de importantă este şi igienizarea constantă a spaţiului unde se află magazinul, dar şi a suprafeţelor cu care clienţii intră în contact. Afişarea acestor măsuri pe un display poziţionat strategic oferă un plus de siguranţă cumpărătorilor – conţinutul media este dinamizat, clipurile publicitare alternează cu mesaje contextuale, esenţiale pentru clienţi.

Static vs dinamic, tern vs luminos: impactul vizual, esenţial în conştientizarea conţinutului media
Bannerele clasice sau panourile standard nu au acelaşi impact vizual ca un display pe care rulează conţinut în mişcare. Este vorba de diferenţa dintre o semnalizare statică şi o semnalizare dinamică. Cea din urmă are un efect mai puternic asupra privitorului. Să luăm alt exemplu, din domeniul restaurantelor: recent, au apărut meniurile holografice, care afişează lista cu produse culinare şi ofertele zilei, în format 3D. Clienţii pot naviga prin conţinut fără atingere fizică, folosind mişcările mâinii. Este o alternativă smart şi inspirată pentru meniul clasic (care circulă de la client la client, este atins cu mâna, expus şi „vulnerabil“). Display-urile luminoase, vizibile de la distanţă (atât de necesară în ziua de azi!), sunt un alt plus pentru comercianţii care au apelat deja la ele.

Crearea de conţinut personalizat, o idee în care merită să se investească
Inteligenţa artificială, integrată în semnalizarea digitală, poate spori gradul de interacţiune din partea clientului. Cu ajutorul tehnologiei digital signage, clienţii care se plimbă cu smartphone-urile într-un spaţiu în care au mai fost sau de unde au mai cumpărat, pot primi mesaje diferite în funcţie de istoricul cumpărăturilor şi de preferinţele pe care le au. În relaţia dintre un client şi un brand, atunci când acesta este fidel brandului (sau când este un cumpărător nou), contează să îi fie apreciat interesul, să fie informat când au loc oferte speciale sau când se primesc produse noi.

În concluzie, magazinele care vor avea de câştigat vor fi cele atente la îmbunătăţirea experienţei clienţilor. Tehnologia digital signage vine la pachet cu o mulţime de soluţii şi idei, esenţial este cât de eficient sunt puse în practică şi, bineînţeles, în valoare.