Scroll to top

Cum ținem clienții aproape prin digital signage


Digital Signage

Gestionarea conținutului prin servicii de digital signage implică o doză de creativitate nu doar la nivelul mijloacelor tehnice. Informațiile suplimentare, construirea unei campanii de durată într-un mod atrăgător și transparența serviciului promovat fac parte din procesul de interacțiune dintre cel care oferă un produs și cel care îl consumă.

Informațiile extra mențin interesul consumatorului
Un conținut dinamic poate însemna și un conținut care aduce informații suplimentare. În funcție de designul ecranului digital, dar și de conținutul mesajelor sau natura produselor promovate, se pot adăuga detalii despre zi, dată, an, starea vremii, știri esențiale etc.

 

Totem de prezentare produse aflate la promotie

Pe un totem amplasat într-un magazin Bebe Tei sunt prezentate produse aflate la promoție

Poveștile structurate episodic pot genera discuții offline
Oamenii iubesc poveștile și au o slăbiciune pentru poveștile bine spuse. Iar o poveste bine spusă înseamnă să ai abilitatea de a ține viu interesul ascultătorului, de a-i alimenta curiozitatea. Când ai cel puțin o campanie de durată (pe o periodă mai îndelungată) în desfășurare în sistemul tău de digital signage atragi în mod automat atenția. Iar când campania este structurată și în episoade, se vor genera discuții offline și schimburi de păreri în rândul oamenilor. Mesajele-cheie se pot evidenția cromatic, prin layouturi adaptate, detalii care au scopul de a identifica subiectul și de a crea o interacțiune eficientă.

Transparența serviciilor ține „consumatorul“ aproape
Oamenii au nevoie de transparență, vor să știe ce stă în spatele lucrurilor, a produselor, cum au fost făcute, în ce condiții, care este „backgroundul“ lor. Nevoia de transparență este prezentă chiar și atunci când serviciile de digital signage sunt folosite pentru a transmite informații, de exemplu, în interiorul unei Organizații. Când angajații sunt ținuți la curent cu ceea ce urmează să se întâmple, cu obiectivele reale, planurile în curs, se simt automat incluși, implicați direct în Companie.

Referință: digitalsignagetoday.com