Scroll to top

De ce digital signage câştigă din ce în ce mai mult teren


Digital Signage

Afişarea conţinutului media pe monitoare sau ecrane profesionale, prin intermediul unei interfeţe, este un mod de promovare a unui bussiness şi de prezentare a unei informaţii din ce în ce mai căutat.

Digital signage şi-a dovedit deja avantajul prin impactul indiscutabil mai mare pe care îl are asupra clientului, comparativ cu tradiţionalul banner. Inteligența artificială și progresele din domeniul echipamentelor hardware oferă noi oportunităţi pentru publicitatea digitală din mediul outdoor. Impactul direct şi interactivitatea au, prin urmare, de câştigat.

„Piaţa globală de digital signage – incluzând ecrane de dimensiuni mici din restaurante până la panouri publicitare outdoor – este pe punctul de a exploda“, aflăm dintr-o ştire recentă publicată pe marketingweek.com. Dacă în 2018 sumele investite în acest tip de afişaj au fost de 18,55 miliarde de dolari, se estimează că, până în 2025, vor creşte până la 31,71 miliarde de dolari, cu o rată anuală de 8%. Care sunt argumentele?

Inteligenţa artificială, considerată un standard al tehnologiei moderne, inclusiv în digital signage, permite analizarea audienţei mult mai eficient şi, implicit, adaptarea mesajelor la publicul consumator într-un mod eficace, dar, mai ales, personalizat. Cum se întâmplă efectiv acest lucru? Panourile digitale echipate cu senzori de proximitate şi tehnologie de recunoaştere a feţei permit „identificarea“ persoanei în sensul oferirii unor informaţii legate de contactul vizual cu ecranul, vârsta, aprecierea distanţei faţă de monitor. În consecinţă, conţinutul afişat va putea fi personalizat şi adaptat la profilul consumatorului.

Interacţiunea cu clienţii este un alt aspect important. În viitorul apropiat, multe dintre interacţiunile noastre cu personalul specializat vor fi înlocuite de ecranele tactile. Numeroase restaurante, comercianţi, bănci intenţionează să pună în aplicare acest serviciu. Unele au făcut-o deja (în unele restaurante de tip fast food poţi comanda mâncarea prin ecranele tactile). În aeroporturi, de exemplu, există astfel de ecrane prin care pasagerii pot afla diferite informaţii. În industria horeca, experienţa clienţilor poate fi îmbunătăţită şi „animată“ prin includerea de clipuri scurte amuzante ori jocuri în timp ce aşteaptă produsul comandat. Mai mult, li se pot oferi sugestii personalizate în funcţie de istoricul căutărilor.

Integrarea telefoniei mobile în digital signage uşurează procesul de achiziţionare a unui produs. Cu cât tehnologia telefoanelor mobile avansează, cu atât clienţii ar trebui să poată alege mai uşor ce îşi doresc şi, în special, să plătească mai uşor produsul respectiv, fără a folosi bani cash sau cardul. Procesul de achiziţionare devine astfel mai facil. În acest context, se presupune că tehnologia mobilă ar trebui să fie complementară digital signage-ului, şi nu competitivă.

Progresele din domeniul echipamentelor hardware au un rol hotărâtor în dezvoltarea digital signage-ului. Fiecare pas în plus făcut în digital signage se datorează progreselor din domeniul hardware. Experienţa utilizatorului se doreşte a deveni din ce în ce mai intuitivă. Utilizarea de lumini MicroLed mai ieftine şi mai eficiente energetic vor îmbunătăţi rezoluţia şi luminozitatea panourilor outdoor, pentru a putea fi vizibile de la o distanţă cât mai mare. De aici până la crearea de ecrane pliabile şi a display-urilor holografice 3D nu mai e decât un pas. Un pas îndrăzneţ, dar cu noi posibilităţi şi noi deschideri pentru brandurile conectate la viitor.

Vrei să afli mai multe despre digital signage?