Integrarea hologramelor în soluţiile de digital signage revine puternic prin proiectul realizat recent de Hypervsn, o companie londoneză. Doctorul holografic, promoterii digitali şi meniul holografic sunt principalele puncte de atracţie ale proiectului.
Anul trecut, la ComicCom – eveniment dedicat fanilor BD, animaţii, jocuri video, seriale TV şi filme -, audienţa a fost entuziasmată de Holoportl, un device care presupune folosirea tehnologiei digital signage pentru a oferi interacţiuni live 4K, prin intermediul hologramelor. Cum s-a rezumat experienţa vizitatorilor? Cei care au „probat“ Holoportl au spus că experienţa a fost distractivă, informaţională şi educaţională.
De la domeniul entertainment-ului, trecem la domeniul medical. Deşi la prima vedere nu există nici o legătură între ele, iată că prin digital signage şi prin holograme, se poate face o asemănare. Printre soluţiile implementate de compania Hypervsn, în contextul pandemiei actuale, se află, de exemplu, şi holograma unui doctor. Rolul acestei holograme umanoide este de a informa/ educa angajaţii şi consumatorii de servicii medicale privind măsurile de siguranţă aprobate oficial. Dar partea şi mai atrăgătoare a proiectului este că holograma poate fi implementată nu doar în spitale, ci şi în farmacii, supermarketuri, anumite sectoare din industria transporturilor etc.
Promoterii digitali sunt o invenţie la fel de originală ca doctorul holografic. Sub aparenţa unor oameni care nu sunt nevoiţi să poarte măşti sau să păstreze o distanţă socială, promoterii digitali asigură interacţiuni similare celor reale, între oameni reali, în timp ce păstrează angajaţii şi consumatorii în siguranţă. Domeniul în care pot fi implementaţi sunt magazinele, supermarketurile, industria serviciilor alimentare etc.
Meniurile holografice se aliniază, şi ele, noilor tendinţe din digital signage. Afişează lista cu produsele culinare din locul respectiv şi promovează ofertele speciale, în format 3D. Permite clienţilor să navigheze fără atingere fizică, ci prin simple mişcări ale mâinii.
Scopul tuturor acestor invenţii este dorinţa de a reveni la normalitate şi de a stopa răspândirea virusului. Felul în care tehnologia evoluează de la o zi la alta continuă să uimească.