Scroll to top

Digital signage în Europa: domeniul retail, nr. 1 la investiţii


Digital Signage

Dacă în 2021 investiţiile în digital signage, în Europa, au fost evaluate la suma de 5.147 milioane de dolari, în 2030, se estimează să ajungă la 12.963 milioane de dolari, ceea ce înseamnă o creştere de peste două ori în decurs de 9 ani*.

Domeniul retail rămâne cel mai deschis către acest tip de comunicare, dar piaţa se dezvoltă şi în alte sectoare: reţelele de transport în comun, construcţii (prin ridicarea noilor clădiri comerciale), mediul educaţional şi cel corporatist (şcoli, universităţi, campusuri universitare, companii).

Conform informaţiilor furnizate de Fagen Wasanni Technologies, privind adoptarea soluţiilor de digital signage în spaţiul european, se observă, de la an la an, o creştere a acestei tendinţe, fapt ce se datoarează, după cum precizează aceeaşi sursă, următorilor factori:

1. digitalizarea tot mai mare din acest sector, fapt ce duce la o cerere pentru experienţe de shopping cât mai interactive şi mai atrăgătoare;
2. popularizarea comerţului cu amănuntul omni-channel, care îi încurajează pe comercianţi să integreze tehnologia digitală în magazinele lor fizice;
3. contextul pandemiei generat de coronovirus, care a accelerat trecerea la cumpărăturile contactless, stimulând, implicit, cererea de semnalizare digitală.

Modelul de vânzare omni-channel se referă la integrarea completă a tuturor canalelor existente, la centralizarea informaţiilor despre achiziţionări. Cu alte cuvinte, strategia foloseşte atât elementele offline, cât şi cele online pentru a îmbunătăţi experienţa clientului. „Clienții pot cumpăra de la diferite canale de vânzare, să înceapă căutarea pe un canal și să finalizeze achiziția într-un alt canal“ – explică bloginnovazione.it.

În concluzie, tehnologia digital signage nu doar că ia amploare, ci şi revoluţionează industria retail prin faptul că dinamizează experienţa în sine a cumpărăturilor. Faptul că devine din ce în ce mai interactivă atrage şi fidelizează clienţii. În mod cert va juca un rol important în evoluţia comerţului cu amănuntul.

*Sursă: Straits Research – straitsresearch.com
Foto: freepik.com