Contextul pandemiei a reconfigurat multe domenii, iar digital signage a avut un rol esențial în adaptarea consumatorilor la noua realitate. Dacă în afara țării lucrurile au evoluat enorm în acest sens, la noi pașii au fost mai mici și mai modești.
Conform unei specialiste în digital signage, de exemplu, la nivel internațional procesul de învățare s-a redefinit datorită tehnologiei digitale (mai multe detalii în paragraful de mai jos).
Dacă e să se remarce o modificare de imagine, dar și de experiență a clientului prin digital signage, în spațiul autohton, aceasta se petrece în domeniul retail. Display-urile stretched LCD, ecranele LED și video wall-urile integrate armonios într-un magazin demonstrează că tehnologia digitală construiește nu doar o estetică a locului, ci și o experiență vizuală.
Procesul de educație și de comunicare, redefinit prin digital signage
Perioada pandemiei a generat multe transformări, iar una dintre cele mai importante a vizat procesul de comunicare. Hyesung Ha, vicepreședinte al departamentului Visual Display Business în cadrul Samsung Electronics, apreciază că tehnologia a modificat mediile comune, cum ar fi sălile de clasă din școli sau sălile de ședință din companii, care au integrat soluțiile de digital signage în procesul de comunicare: „S-au înregistrat cereri tot mai mari și s-a investit în tehnologie, iar tendința este în continuă creștere. Indiferent de natura participării – fizică, online sau hibridă – miza este ca actul educației să se desfășoare la parametric de calitate“. Cu alte cuvinte procesul de învățare și, implicit, de comunicare a fost redefinit.
Semnalizarea digitală reconectează consumatorii la dinamica lumii din jur
Pe măsură ce consumatorii se reîntorc în centrele comerciale, reîncep să participe la evenimente sportive și alte forme de entertainment, ia amploare și interesul pentru a li se îmbunătăți experiența și a li se atrage atenția într-un mod captivant și inedit. Odată cu creșterea activităților outdoor, semnalizarea digitală a devenit o punte de legătură între consumatori și branduri, ajutându-i, cu alte cuvinte, să se reconecteze la dinamica lumii din jur. Semnalizarea cu LED-uri creează experiențe de neuitat, iar exemplul videobordului Infinity Screen, cel mai mare din istoria sportului, este memorabil. Amplasat pe Stadionul SoFi din Inglewood, California, cu ocazia Super Bowl LVI 2022, gigantul ecran a furnizat fanilor reluări, instantanee și prim-planuri, dar și statistici, scoruri și actualizări interactive. 30 de secunde de publicitate în timpul pauzei au costat peste 6 milioane de euro.
Afișajele holografice 3D sunt pregătite să transforme digital signage cu noi aplicații de tip metavers
Semnalizarea digitală evoluează de la o zi la alta și vine cu noi soluții pentru ca lumea afacerilor să răspundă nevoilor în continuă schimbare ale consumatorilor. Se preconizează că, până în 2026, 25% dintre oameni vor petrece cel puțin o oră pe zi în metavers. Fie că este vorba de muncă, shopping, educație sau entertainment, experiențele AR, VR și realitatea mixtă sunt pregătite să fie mai accesibile ca niciodată, astfel încât utilizatorii să aibă parte de o experiență complexă. Redefinind ceea ce până acum se credea imposibil, companii precum Light Field Lab explorează modalități de a depăși limitările tehnologiei de panouri plate 2D cu adevărate ecosisteme de afișaj holografic 3D. „De la povești imersive în domeniul retail până la semnalizarea experiențială care interacționează cu spectatorii, afișajele holografice 3D sunt pregătite să transforme digital signage cu noi aplicații de tip metavers“ – scrie Jeff Barnes pentru digitalsignagetoday.com
Referințe:
„Reimagining the Role of Digital Signage in a Constantly Evolving World“ – www.news.samsung.com
„Holographic displays offer exciting future for digital signage“ – www. www.digitalsignagetoday.com
Foto: www.freepick.com