Scroll to top

Digital signage şi publicitatea outdoor: cum ţi-ar putea creşte afacerea


Digital Signage

Ai o afacere şi intenţionezi să o promovezi? Ai putea lua în considerare publicitatea outdoor.

Procesul de promovare a unui produs nu este deloc uşor. Presupune, în primul rând, existenţa unui buget, apoi realizarea unei strategii, studierea pieţei, a concurenţei, şi, în special a publicului-ţintă. O campanie de publicitate presupune multe eforturi şi implicarea unei întregi echipe, însă ştiind din start anumite detalii – cum ar fi alegerea unui display profesional pentru exterior în locul panourilor sau bannerelor clasice – sunt mai multe şanse ca produsul promovat să atragă atenţia. Şi pentru că am amintit despre display-urile profesionale pentru exterior, un prim pas ar fi luarea în calcul a includerii publicităţii outdoor în campania de promovare.

Străzile şi autostrăzile sunt pline de panouri publicitare. O parte dintre ele au o grafică atrăgătoare, însă există şi panouri „uitate“ într-un loc, cu un design vetust. În contextul panourilor statice, care au o imagine şi un text, un afişaj digital se va evidenţia întotdeauna. Mai mult, dacă panoul static nu este avantajat de o sursă de lumină, apare riscul de a se pierde în peisaj. În schimb, un afişaj digital are o luminozitate naturală, detaliu care atrage atenţia trecătorilor. Dinamismul conţinutului, faptul că se schimbă mereu, îi sporeşte, şi el, eficienţa.

Avantajul publicităţii outdoor prin digital signage constă şi în alegerea poziţionării display-ului respectiv. Locul are un rol esenţial (ca de altfel şi în spaţiile închise). Conţinutul se poate modifica şi adapta în funcţie de traficul din zonă – de exemplu, dimineaţa, se pot pune în valoare produse de consum tipice primei părţi a zilei. Este bine, de asemenea, să se facă şi o analiză a profilului consumatorilor, pentru o adaptare cât mai de succes la interesele acestora. În cazul în care în aceeaşi zonă este o concurenţă acerbă de produse şi servicii asemănătoare, preferabil este să fie evitată. Trei display-uri care afişează în acelaşi timp, în acelaşi loc, un tip de cafea riscă să „omoare“ produsul respectiv şi să îngreuneze capacitatea de alegere. Doar un mod creativ de a-l promova îi va garanta vizibilitatea.

Şi, nu în ultimul rând, se poate măsura direct impactul, cel mai adesea în timp real. Prin integrarea altor instrumente de analiză, platformele DOOH spun câte afişări a făcut conţinutul respectiv în funcţie de timpul petrecut în faţa display-urilor sau a numărului de persoane care l-au văzut.

Sursa: digitalsignagetoday.com