Pentru marile branduri din industria divertismentului, creativitatea și, implicit, punerea în scenă a unor idei originale cu care să atragă publicul este una dintre principalele provocări.
Dar cum se construiește această creativitate? Acesta a fost și subiectul unei sesiuni de conferințe intitulată sugestiv „Brands That Entertain: If You Build It, They Will Come“, al cărei nume este inspirat de celebra replică din filmul cu Kevin Costner, „Field of Dreams“.
„If You Build It, They Will Come“ (He Will Come, în original) a devenit un fel de mantră în lumea afacerilor și trimite la ideea că, atunci când faci o investiție și construiești ceva, oamenii vor veni, se vor folosi de acel ceva și eventual vor plăti. Filmul, în totalitatea lui, este o metaforă pentru a-ți urma visul, oricât de bizar ar părea.
Revenind la conferința amintită, aceasta a avut loc la începutul lunii iunie, la Summit-ul ICX din Columbus, Ohio. Iată, mai jos, ce au înțeles vorbitorii de la eveniment prin creativitate, prin ducerea unei strategii de diferențiere în industria entertainmentului:
– „Conținutul este rege“ – este opinia unei companii de dezvoltare de software, cu sediul în Atlant“; prin conținut se face diferențierea, prin conținut, dar și printr-o bună cunoaștere a publicului căruia i te adresezi – au completat ei;
– găsirea cât mai multor modalități de conectare cu consumatorii, prin căi eficiente, astfel încât mesajul să ajungă rapid (soluțiile vizează smartphone-uri, tablete, laptopuri);
– soluția de mai sus a dus la întrebarea „Cum le distragem clienților atenția de la smartphone-uri pentru a-i implica în evenimentul respectiv?“, iar variantele de răspunsuri au fost: instalarea ecranelor LED de mari dimensiuni (pentru a crea o imagine în minte și, în consecință, pentru a duce la o legătură cu brandul aferent).
În ceea ce privește viitorul, vorbitorii de la „Brands That Entertain“ au considerat că piața se va digitaliza din ce în ce mai mult, dar, pe de altă parte, nu cred că fanii muzicii vor renunța la experiența live a participării la concerte pentru a le urmări pe telefon sau tabletă.
De asemenea, mai cred că cererea de experiențe digitale, probabil prin intermediul metaversului, va crește. Ideea că fiecare ar putea fi creatorul propriei sale experiențe de entertainment ar trebui să determine mai mulți consumatori să adopte platformele de realitate virtuală.
Algoritmii de date ar putea juca, și ei, un rol important în modul în care companiile trasează și măsoară preferințele clienților. În timp ce progresele în tehnologie ar trebui să îmbunătățească experiențele, participanții la discuție au fost de comun acord că oferirea celui mai bun angajament al consumatorilor se reduce cu adevărat la următorul: ascultarea. Cu alte cuvinte, preluarea feedback-ului – bun sau rău – se poate dovedi întotdeauna benefică.
Sursă articol: traducere și adaptare „Brands likely to embrace digital to offer entertaining experiences“ – digitalsignagetoday.com
Foto: freepik.com