Scroll to top

Digital signage și mediul urban: 3 avantaje ale semnalizării digitale


Digital Signage

Imaginați-vă un oraș în care oamenii folosesc tehnologia pentru a schimba și pentru îmbunătăți relația cu comunitățile. Un oraș eficient, interconectat și conștient de mediul înconjurător. Deși termenul de „oraș inteligent“ circulă de ani de zile, în multe țări ale lumii, s-a trecut de mult de la un cuvânt la modă la o realitate. Iată 3 exemple:

Mai mulți bani pentru oraș, mai multe avantaje pentru oameni
Un beneficiu evident pe care semnalizarea digitală îl aduce mediului urban este reprezentat de veniturile care pot fi generate prin vânzarea de spațiu publicitar. Aceste sume pot fi investite mai departe în dezvoltarea tehnologică a orașului. În New York, de exemplu, rețeaua LinkNYC, care pune la dispoziție utilizatorilor Wi-Fi, indicatoare de orientare și stații de încărcare, este un proiect finanțat în întregime de sumele obținute din publicitate.

Comunicarea cu cetățenii atinge un nou nivel
Un oraș inteligent nu înseamnă doar un oraș updatat, receptiv la tendințele tehnologiei; un oraș inteligent înseamnă și un oraș aflat în conexiune cu cetățenii. Semnalizarea digitală trebuie să ofere, înainte de orice, informații relevante, informații care sunt întotdeauna contextuale și care aduc beneficii personale. Oferind oamenilor noi modalități de a primi actualizări, alerte și mesaje importante, li se pun la dispoziție comunităților, automat, noi niveluri de implicare și conexiune. Capsulele de tranzit din Seul sunt un astfel de exemplu. Despre ce este vorba? La începutul pandemiei, un district din Seul a transformat stațiile de autobuz în capsule de tranzit – cu pereți din sticlă, dotate la intrare cu dispozitive pentru luarea temperaturii, interior cu lămpi UV de dezinfectare și dispenser cu soluții dezinfectante. Aceste capsule, însă, au fost racordate și la update-urile tehnologice: în interior, s-au montat display-uri cu conținut contextual – mersul autobuzelor, mesaje privind modificările sau actualizările de orar, info privind fluxul de trafic din zonele învecinate.

Comunicare prietenoasă cu șoferii în contextul condițiilor meteo nefavorabile
Cel de-al treilea exemplu prin care semnalizarea digitală își arată beneficiile în mediul urban, vine din Polonia. Proiectul „Lumina Ta – Securitatea noastră“, inițiat de Screen Network și Poliția locală, a fost creat având la bază utilizarea AI și Computer Vision. Este vorba de o perdea de LED-uri de 165 de metri, care a fost amplasată pe fațada unui mall din Polonia. Această perdea LED specială, echipată cu senzori și programe software bazate pe inteligența artificială, recunoaște mașinile cu marcă înregistrată de la 200 de metri distanță. Cu toate acestea, din motive de siguranță, direcționarea se limita la acei șoferi care s-au oprit la o lumină roșie din fața ecranului. Dacă, de exemplu, au uitat să aprindă farurile sau nu știau de o defecțiune apărută pe traseu, perdeaua LED i-a atenționat printr-un un mesaj de avertizare personalizat. După ce a fost pus în funcțiune, sistemul a fost capabil să identifice marca și modelul a aproximativ 40 tipuri de mașini, în 8 culori diferite, cu o acuratețe de peste 90%. Pentru a asigura confidențialitatea, plăcile de înmatriculare și alte elemente de identificare au fost blurate.

Foto: www.freepik.com