Scroll to top

Digital Signage: 3 tipuri de comunicare pe care le poate acoperi


Digital Signage

Ce este comunicarea? În termenii cei mai simpli, este un proces prin care cineva transmite un mesaj altcuiva.

Specialiștii definesc comunicarea ca „un proces prin care un emițător transmite o informație receptorului prin intermediul unui canal, cu scopul de a produce asupra receptorului anumite efecte“. Dacă în comunicarea de zi cu zi, cea „palpabilă“, dintre oameni, limbajul verbal este completat de limbajul gesturilor, în comunicarea prin digital signage, cuvintele sunt dublate/susținute de limbajul imaginilor.

Concret, ce tipuri de comunicare poate acoperi digital signage? Posibilitățile afișajului electronic sunt numeroase, iar o parte dintre ele ar putea fi grupate în trei categorii, mai exact, trei tipuri de comunicare:

Comunicarea cu angajații
„De când cu digital signage, nu mai aud comentarii din partea angajaților de genul <<Nu am știut>> sau <<Nu am fost ținut la curent>>“, spune Louis-Philippe Péloquin, director de comunicare al companiei ArcelorMittal (Canada), într-o declarație oferită paginii www.itesmedia.tv. Comunicarea, în interiorul unei Companii, poate fi de multe ori dificilă. Pentru a o face mai ușoară, o posibilitate ar fi apelarea la soluții de semnalizare digitală pentru a transmite angajaților mesaje dintre cele mai diverse: de natură corporatistă, indicatori de performanță, metode de prevenire în caz de diferite accidente. Scopul, în funcție de conținutul mesajelor respective, este de a informa, educa sau de a motiva angajații.

Digital Signage: 3 tipuri de comunicare pe care le poate acoperiComunicarea cu clienții
Din ce în ce mai multe Companii, mici sau mari, apelează la tehnologia modernă pentru o comunicare cât mai eficientă cu clienții și, implicit, pentru promovarea cât mai eficientă a produsului comercializat. Unul dintre avantajele majore ale afișării unui conținut video pe un display cât mai accesibil vizual constă în faptul că un produs cu tradiție, cunoscut deja de către consumatori, are șansa de a ajunge la o categorie mai largă de public, să se reinventeze practic prin metoda de prezentare. Să luăm un exemplu: restaurantele McDonald’s își afișează produsele digital, chiar dacă vând același Big Mac. „Comparativ cu afișajul tradițional, afișajul electronic are de patru ori mai multe șanșe de a atrage atenția consumatorului“, informează itesmedia.tv.

Comunicarea cu utilizatorii
În ziua de azi, cuvântul „interacțiune“ este un cuvânt care face parte din vocabularul de bază al oricărui om de marketing. Interacțiunea presupune dinamism, mișcare, atât din partea celui care transmite mesajul, cât mai ales din partea celui care îl primește. Cum întreții/ ajuți acest tip de „mișcare“ folosindu-te de soluțiile digitale? Iată un exemplu: dacă veți ajunge vreodată în Pittsburgh (Pennsylvania), nu va mai fi nevoie să printați orarul mijloacelor de transport în comun. Recent, s-a instalat aici un chioșc interactiv cu o înălțime de aproximativ doi metri jumătate. Utilizatorii pot accesa informațiile de care au nevoie, mai mult, pot primi și sugestii de itinerar. Un exemplu și mai interesant vine din Montréal și vizează șoferii: datorită indicatoarelor dinamice, aceștia pot afla unde au loc lucrări rutiere (pentru a evita zona respectivă) și, de asemenea, unde găsesc locuri de parcare libere în funcție de aria în care se află.