Beneficiile tehnologiei digital signage încep să fie din ce în ce mai cunoscute – de la impactul vizual puternic și creșterea vânzărilor, până la promovarea unui brand și angajarea consumatorilor. Cum anume funcționează aceste avantaje, iată, pe scurt, mai jos:
Tehnologia digital signage & creierul uman: vizualul, cuvântul-cheie care le leagă
Tehnologia digital signage mizează pe informația vizuală, iar creierul uman, se pare, la fel – după cum vom vedea în continuare, prelucrarea vizuală este una din activitățile predilecte. Așadar, conform statisticilor, creierul nostru procesează informația vizuală cu o viteză de 60.000 mai mare decât informația textuală. Cu alte cuvinte, imaginea are prioritate în fața textului. Un alt detaliu interesant legat de impactul imaginii asupra creierului: după 3 zile, oamenii rețin doar 10-20% din comunicarea scrisă sau vorbită, în schimb, își pot aminti un grup de peste 2000 de imagini într-o perioadă de câteva zile, cu o acuratețe de 90%. În concluzie, mai mult ca oricare alt instrument de comunicare, semnalizarea digitală este în „armonie“ cu predispozițiile naturale ale creierului uman.
Tehnologia digital signage este persuasivă
Promovând un produs, un serviciu, transmițând un mesaj sau un calup de informații, în contextul unei campanii de marketing, prin tehnologia digital signage, mai exact, prin publicitatea vizuală outdoor, sunt mai multe șanse ca produsele, serviciile, informațiile respective să ajungă la public/ să atragă atenția consumatorilor decât situațiile în care nu se apelează la acest tip de mediatizare. Procentual, prezentările care folosesc publicitatea vizuală sunt cu 43% mai convingătoare decât cele care nu o folosesc. Gradul de conștientizare și de a face cunoscut un brand crește cu 47,7%.
Digital signage ajută la creșterea vânzărilor
Statisticile arată că:
– 19% dintre cei care au interacționat cu promovarea digitală a unui produs au făcut o achiziție neplanificată;
– în restaurante, numărul cumpărăturilor neplanificate poate sări la 80%;
– 4 din 5 branduri au observat o creștere a vânzărilor de 33% după ce au recurs la promovarea prin digital signage.
Există cel puțin 5 motive pentru care panourile digitale ar trebui să se regăsească în cafenele, iar cei de la NoviSign au făcut aici o listă. Dacă vrei să afli cum folosim meniurile în format digital pentru a crește profitul și vânzările, citește mai multe aici.
Timpul petrecut în magazin crește, prin urmare și posibilitatea achiziționării de produse
Prezența unui display digital, poziționat într-un punct cheie din interiorul unui magazin, care rulează și un conținut atrăgător, va capta atenția clienților și îl va reține în spațiul respectiv mai mult. Statisticile indică un procent de timp cu 30% mai mare decât situația în care nu ar exista un display digital. În plus, „accesorizarea“ spațiilor comerciale cu display-uri digitale atrag clienții și sporesc șansa de a reveni cel puțin o dată.
Tehnologia digital signage este versatilă și se adaptează prezentului
De la display-uri digitale simple, până la video-wall-uri, totemuri digitale cu picior, prindere în podea sau totemuri tip tablou, tehnologia digital signage este extrem de versatilă și expresivă prin multitudinea formelor în care pot fi „îmbrăcate“ afișajele electronice. Mai mult, încă de la începutul pandemiei de coronavirus, întreaga industrie s-a reinventat și s-a adaptat la noua situație. Câteva exemple de pliere inteligentă la contextul generat de Covid-19:
– Un district din Seul (Seongdong, Coreea de Sud) a transformat staţiile de autobuz în capsule de tranzit, cu pereţi transparenţi, din sticlă, dotate cu tot ce este necesar prevenirii infectării cu Covid-19 – la intrare, este montat un dispozitiv cu senzori care ia temperatura. În cazul în care persoana respectivă este febrilă, intrarea este blocată. Interiorul este prevăzut cu lămpi UV de dezinfectare şi dispensere cu soluţie igienizantă pentru mâini.
– CyberLink a updatat software-ul de recunoaştere facială FaceMe şi l-a făcut capabil să detecteze dacă oamenii poartă sau nu mască – măşti chirurgicale, măşti din pânză, din fibră, măşti de protecţie cu filtru N95, toate pot fi identificate de „radarul“ FaceMe.
– Palmer Digital Group a dezvoltat un concept de kiosk adaptat situaţiei prezente, prevăzute cu senzori care testează temperatura corpului. Utilizatorul nu trebuie să atingă display-ul, este suficient să intre în raza lui de acţiune – se afişează o semnalizare normală până când senzorii „simt“ că se află cineva în apropiere, moment în care software-ul îndrumă persoana respectivă să stea la o distanţă optimă pentru detectorul de temperatură, după care oferă sfaturi pentru poziţionarea capului.
Referințe:
www.visix.com – „40 Digital Signage Statistics that Prove It Works“
www.onsign.tv – „7+ Digital Signage Facts You Didn’t Know“
www.sixteen-nine.net – „18 Surprising Statistics About Digital Signage“