Scroll to top

„Display-urile 3D fără ochelari“ sau experienţă imersivă cu ochiul liber


Digital Signage

Efectul 3D al display-urilor cu LED-uri a marcat un nou pas important în tehnologia LED. Cel mai nou proiect al China Mobile, nume de bază al filialei Guangdong, a atras audienţa prin impactul pe care l-a avut expunerea unui display indoor cu LED-uri, cu efect 3D, fără a fi nevoie de echipament suplimentar (ochelari 3D): culori strălucitoare, imagini realiste, experienţă imersivă cu ochiul liber.

Ce este display-ul cu LED-uri, 3D, care nu presupune purtarea ochelarilor?

Numit şi „display 3D fără ochelari“, tehnologia din spatele acestui dispozitiv separă imaginile din stânga de imaginile din dreapta prin ajustarea unghiurilor luminii după care le „trimite“ spre ochiul stâng, respectiv ochiul drept al privitorului pentru a obţine un efect 3D. Cu alte cuvinte, combinaţia dintre „designul ecranului special“ şi „materialul video creativ“ duce la realizarea efectului 3D al display-ului.

În ce constă valoarea unui display 3D, care poate fi privit cu ochiul liber?

Un display 3D permite oamenilor să fie privit fără a folosi echipament suplimentar (ochelarii 3D). Acesta este un tip nou de ecran cu LED-uri. Comparativ cu ecranele tradiţionale, diferenţele sunt de mai multe feluri şi au ca bază experienţa vizuală 3D extrem de realistă. Video-ul 3D customizat se integrează perfect display-ului cu LED-uri. Prezenţa unui astfel de display reconfigurează spaţiul creând o atmosferă multimedia unică.

Cerinţe pentru display-urile 3D: conţinutul video, esenţial

Comparativ cu tradiţionalele ecrane cu LED-uri, pentru a obţine o experienţă 3D mai bună fără a folosi echipament suplimentar (ochelarii 3D), acest tip de display-uri necesită un software şi un hardware mai avansate, la fel şi configuraţia, specificaţiile produsului şi detaliile de proiectare. Cel mai important factor pentru a crea un ecran LED fără echipament suplimentar este conţinutul video 3D. Chiar şi în cazul unui ecran de afişare plat, cu un conţinut potrivit, se poate produce un efect 3D bun.

Pe aceeași temă: Publicitatea outdoor, dusă la un alt nivel prin spectaculosul proiect WAVE