Scroll to top

Display-uri pentru tot tipul de afaceri: 3 întrebări-cheie în stabilirea bugetului


Digital Signage

Avem o afacere şi ne dorim să o punem în valoare prin soluţii de digital signage. Să apelăm, cu alte cuvinte, la afişajul electronic pentru a ne prezenta portofoliul de produse (şi nu numai!) pe ecrane luminoase şi atrăgătoare. Nu avem, însă, nici o idee privind bugetul.

Cum planurile de succes se fac din timp, cu răbdare şi viziune, iată câteva dintre întrebările la care e bine să răspundem pentru început:

Ce tip de afacere avem, în ce fel de spaţiu se desfăşoară – indoor sau outdoor?
Răspunsul la această întrebare este esenţial. De ce? Pentru că în cazul display-urilor outdoor, de exemplu, vorbim de alt tip de performanţă – rezistenţa la capriciile mediului, gradul de luminozitate, anduranţa la diverse surse de impact. În consecinţă, primul pas în stabilirea bugetului constă în creionarea unei referinţe de loc clare – cu cât ştim mai bine detalii despre spaţiu, cu atât ne va fi mai uşor să facem alegerea potrivită. Iar o alegere potrivită are drept consecinţă, în mod invariabil, succesul.

Ce ne dorim de la conţinutul media?
Atunci când conţinutul media se limitează doar la promovarea unor produse şi, implicit, la rularea unor reclame, s-ar putea ca şansele de interacţiune să se reducă. Desigur, dinamismul şi culoarea atrag imediat atenţia, însă ideal este ca scopul să fie dus mai departe, îmbunătăţit: privirea nu ar trebui doar să remarce o mişcare pe un ecran şi să-şi continue traiectoria, privirea trebuie să răspundă unei chemări, să declanşeze nevoia de a interacţiona, de a afla mai multe, de a participa la conţinutul creat. Soluţiile de digital signage perfect integrate vor fi întotdeauna cele care asigură o experienţă personalizată, adaptată aşteptărilor şi preferinţelor utilizatorului. De fapt, interacţiunea şi experienţele personalizate sunt cuvintele-cheie în dinamica semnalizării digitale de azi. În concluzie, gândirea unui conţinut cât mai creativ şi mai original este al doilea pas în stabilirea bugetului.

Cât de uşor pot fi gestionate/ controlate display-urile? Cât de simplu poate fi actualizat sau programat conţinutul?
Iată alte două aspecte de avut în vedere când stabilim bugetul. Este nevoie ulterior de asistenţă? Care e consumul de energie? Încă două întrebări care completează „profilul“ aproximativ al bugetului. În mod obişnuit, orice sistem de semnalizare digitală ar trebui să fie uşor de folosit atât de cel care gestionează conţinutul (urcă, scoate reclame, include noi imagini, actualizează ceea ce rulează pe ecrane), cât şi de utilizatorul final. Comercianții cu amănuntul ar trebui să ia în considerare nivelul de expertiză tehnică necesar pentru a opera afișajul digital și dacă acesta necesită o instruire extinsă. Clienții, la rândul lor, ar trebui să poată interacționa cu ușurință cu afișajul (de exemplu prin intermediul ecranelor tactile sau al codurilor QR).

Vrei să afli mai multe despre soluţiile de digital signage, despre display-urile potrivite afacerii tale şi tipul de conţinut care să o pună în valoare cel mai bine? Te aşteptăm în showroom-ul iTotem să povestim mai multe despre acest subiect!

Foto: freepik.com