Există multe moduri de a facilita comunicarea cu membrii unei comunităţi religioase, dar şi cu potenţialii turişti, cei care doresc să viziteze un lăcaş de cult şi să afle informaţii despre locul respectiv. Semnalizarea digitală este unul dintre aceste moduri, iar recentul proiect implementat de echipa ITOTEM dovedeşte încă o dată versatilitatea soluţiilor de digital signage, faptul că nu există restricţii privind domeniul de implementare.
Conţinut elocvent, interacţiune, vizibilitate, accesabilitate şi posibilitatea de a actualiza fluxul de informaţii în funcţie de moment, sărbătoare sau eveniment care urmează să aibă loc în comunitatea religioasă respectivă – iată principalele criterii care au stat la baza integrării unui display într-una din bisericile reformate din Bucureşti. Spre deosebire de panourile statice, informaţia dinamizată, fluidizată, are un impact mai puternic, fiind prin urmare şi mai uşor de reţinut. Iar posibilitatea de a actualiza conţinutul în orice moment îi creşte automat eficienţa.
Personalizare prin integrarea unui senzor de mişcare
Pentru a pune în practică proiectul, echipa ITOTEM a folosit un display BenQ cu touch screen, căruia i-au fost adăugate anumite funcţii, conform cerinţelor şi caracteristicilor proiectului. În modul stand by, pe ecran sunt afişate fie un clip, fie mai multe imagini din comunitate. Montarea unui senzor de mişcare a transformat display-ul într-o experienţă interactivă: în clipa în care se apropie o persoană de ecran, din modul de afişare imagini/ clip trece în modul de afişare a unei pagini web, primul lucru afişat fiind o interfaţă din care se poate alege limba (în cazul de faţă, română, maghiară sau engleză). După ce se alege limba, se deschide site-ul bisericii. Limba engleză este o opţiune pentru turiştii care vizitează acest loc şi vor să afle mai multe despre el.
Avantaj-forte: actualizarea conţinutului cu documente de arhivă, originale, despre istoria bisericii
Posibilitatea de a actualiza sau de a completa conţinutul în orice moment (şi de la distanţă) duce comunicarea cu membrii comunităţii religioase sau cu simplii vizitatori la un alt nivel. Folosindu-se acelaşi modul touch, în curând, va fi implementat un catalog răsfoibil (în format digital, desigur), prin care auditoriul va avea acces la informaţii rare despre istoria locului. Iată cum conţinutul de arhivă devine accesibil şi generaţiilor mai tinere datorită formatului prietenos pe care îl propun soluţiile de digital signage!
Display-urile pot fi personalizate în nenumărate alte feluri, indiferent că e vorba de conţinut, soft sau design. Se adaptează caracteristicilor unui spaţiu şi în egală măsură domeniului în care sunt integrate. Dacă vrei să afli mai multe despre soluţiile de digital signage, cum le poţi integra cu succes într-o afacere, te aşteptăm să ne contactezi!