Alături de software, hardware, dar şi conţinutul media, display-urile digitale sunt parte din elementele-cheie care pun în mişcare tehnologia digital signage. Fără display-uri, conţinutul nu ar putea fi vizualizat, prin urmare, rolul lor este cu atât mai important.
Din ce în ce mai subţiri şi cu o arhitectură care le permite să se adapteze spaţiului în moduri inventive, display-urile digitale evoluează de la o zi la alta, atât din punctul de vedere al design-ului, cât şi al detaliilor tehnice. Să luăm ca exemplu ecranele LCD transparente: deşi au fost folosite până acum la o scară mică, au început să fie prezente în industrii dintre cele mai versatile. Sau spectaculosul proiect „Wave“, care rulează pe display-uri cu o lăţime de 80 de metri şi înălţime de 23, curbate la colţuri şi cu un impact copleşitor asupra trecătorilor.
În pofida complexităţii lor, display-urile digitale nu ar trebui să fie o „piatră de încercare“ pentru cei care doresc să le includă în afaceri, ca mijloc de promovare sau de informare. Pe măsură ce tehnologia digital signage devine mai rentabilă și mai ușor de pus în practică, companiile apelează tot mai mult la acest tip de rulare a conţinutului media. Ce ar trebui să ştim despre display-urile digitale înainte de a le cumpăra sau de a le închiria?
Sunt display-urile digitale uşor de utilizat?
Display-urile digitale nu ar trebui să dea bătăi de cap, gestionarea sau montarea lor să fie accesibilă şi să ajute o afacere, nu să o complice. Aşa că ideal este ca în interiorul echipei să existe cineva care poate „decoda“ un software, poate uploada şi actualiza conţinutul. Important este să şi alegem ceea ce se potriveşte fiecărui bussiness în parte. O persoană specializată ar putea ajuta cu sfaturi pertinente, influenţate de experienţa lucrului cu clienţi diferiţi şi, în consecinţă, afaceri diferite.

Display digital realizat de iTotem pentru Bioderma
Cât de clar este redată imaginea?
În afară de dimensiune, formă şi design, acurateţea imaginii este un alt aspect de bază de care trebuie să ţinem cont înainte de achiziţiona un display digital. Este vorba, cu alte cuvinte, despre PPI, unitatea care cuantifică numărul de pixeli de pe o suprafaţă de un inci pătrat. Care este, aşadar, densitatea pixelilor? Tehnologia LCD foloseşte milioane de pixeli mici pentru a crea imagini extrem de clare. Câţi pixeli sunt într-un panou şi până la ce distanţă îşi păstrează imaginea acurateţea? – iată o altă întrebare. Cu cât densitatea este mai mare, cu atât creşte claritatea. Trecătorii care nu disting clar o imagine de la distanţă nu îşi vor bate capul să o desluşească, vor merge mai departe. De aceea este bine să avem informaţii cât mai corecte despre numărul de pixeli.
Template-ul este inclus?
Software-ul care alimentează sistemul de digital signage ar trebui să aibă câteva şabloane de template-uri încărcate. Nu fiecare companie deţine o echipă care să se ocupe cu crearea de conţinut, de aceea este binevenit un ajutor în acest sens, existenţa unor template-uri.
Poate fi programat conţinutul care rulează pe un display digital?
Când pe un ecran rulează aceeaşi imagine, devine obositor. Mai mult de-atât, conţinutul îşi pierde din interes, iar atenţia privitorului nu mai este captată. Or posibilitatea de a programa diferite imagini, promo-uri, video-uri este un instrument excelent de a pune în valoare un conţinut. Restaurantele şi aeroporturile se folosesc de el de ceva timp. Programarea creează dinamism, diversitate, menţine şi atrage atenţia nu doar într-un anumit moment al zilei, ci pe tot parcursul zilei.
Te aşteptăm în showroom-ul iTotem pentru a povesti mai multe despre display-urile digitale!