Scroll to top

Ecranele digitale în domeniul bancar: timpul de așteptare, perceput mai relaxant


Digital Signage

Domeniul bancar este unul dintre multele domenii care se pretează la implementarea soluțiilor de digital signage. Totemuri personalizate, videowall-uri, ecrane digitale cu conținut atrăgător, oricare ar fi alegerea, important este ca experiența clientului într-o bancă să fie îmbunătățită oferindu-i-se o sursă prin care timpul de așteptare să fie perceput ca fiind mai scurt.

Când oamenii sunt lăsați să aștepte și, implicit, să nu facă nimic, timpul pare să treacă mult mai încet. Însă o experiență care să le capteze atenția îi face să perceapă timpul de așteptare diferit, să nu îl resimtă, cu alte cuvinte, apăsător.

Conform statisticilor, timpul de așteptare perceput de o persoană se poate reduce cu 33% atunci când există interacțiune vizuală cu un conținut digital interesant. Creierul procesează informația vizuală (prin imagini) de 60.000 de ori mai rapid decât informația furnizată de un text. Cum acționează, mai exact, asupra creierului? Reduce anxietatea și stresul, captează prin factorul educativ (informații valoroase), oferă încredere în instituția respectivă, respectând standardele spațiului în care rulează.

O statistică pusă la dispoziție de ads2grid.com ne arată care a fost impactul tehnologiei digitale în domeniul bancar, în 2020:

  • 6 din 10 bănci au încorporat sisteme de digital signage pentru a îmbunătăţi comunicare cu clienţii (75% dintre mesajele care rulează pe ecranele digitale sunt din domeniul bancar, iar 25% din alte domenii);
  • 95% dintre băncile care au implementat soluţii de digital signage spun că investiţia începe să devină rentabilă într-o perioadă de 18 luni sau mai puţin;
  • 7 din aceste 10 bănci îşi individualizează conţinutul de pe ecranele digitale în funcţie de sucursală;
  • cel puțin 75% din bănci își externalizează conținutul din rețelele de semnalizare digitală, comparativ cu restul de 25% care îl produc intern.

Și în România băncile încep să fie din ce în ce mai deschise la implementarea soluțiilor de digital signage. Display-urile de înaltă luminozitate, poziționate în zona geamurilor, sunt un exemplu. Dar domeniul bancar nu este singurul domeniu în care sistemele digital signage își arată eficiența – comunicare mai bună cu clienții, experienţă mai relaxantă, prezentare creativă a portofoliului.

Dacă doreşti să afli mai multe despre digital signage, despre cum poţi adapta tehnologia digitală la afacerea ta, oricare ar fi natura ei, specialiştii iTotem te aşteaptă pentru o consultaţie gratuită.