Scroll to top

Este suficient doar dinamismul pentru a transmite un mesaj prin digital signage?


Digital Signage

Semnalizarea digitală începe să devină din ce în ce mai vizibilă în spaţiul urban, în mediul interior sau cel exterior. Interacţionăm vizual cu ecrane luminoase, ecrane care ne atrag în primul rând prin dinamismul conţinutului media. Dar este suficient doar dinamismul pentru a transmite un mesaj?

Mesajul trebuie să iasă în evidență pentru a se face înţeles – iată o primă condiţie care asigură succesul transmiterii unei informaţii, oricare ar fi natura acesteia. Ambiguitatea duce întotdeauna la confuzie, prin urmare, un mesaj trebuie să fie clar şi uşor de înţeles.

Mesajul trebuie să motiveze – iată o a doua „calitate“ a unui mesaj formulat corect, eficient. Scopul esenţial al motivaţiei este cel de a te face să iei mai uşor o decizie, să te ajute să alegi şi să câştigi, în cele din urmă, un lucru din ce în ce mai preţios: timp.

Mesajul trebuie să ajungă la persoanele care au nevoie de el. Ce înseamnă asta? Înseamnă, înainte de toate, să fie gândit pentru publicul căruia i se adresează sau să fie, atunci când contextul o cere, personalizat. Indiferent că este cool, elegant sau îndrăzneţ, singura lui valoare constă în capacitatea de a ajunge la persoanele care au nevoie de el.

Mesajul trebuie să-şi cunoască audienţa căreia i se adresează – este o extensie a paragrafului de mai sus, cu următoarele completări: dacă, de exemplu, în retail accentul se pune pe promovarea produselor şi pe promoţii, în alte spaţii, cum ar fi aeroporturile, şcolile sau spitalele, semnalizarea digitală comunică, în principal, mesaje legate de ore sau orientare. În consecinţă, se ia în considerare perspectiva utilizatorului şi modul în care conţinutul îl poate ajuta sau ghida. Experienţele pozitive au mai multe şanse să se împlinească atunci când avem în vedere modul în care utilizatorul va asimila o informaţie.

Mesajul trebuie să aibă o estetică. Corpul de literă, felul în care este ales – de la culoare şi dimensiune, până la design – poate influenţa pozitiv starea. În articolul „Alegerea fonturilor în digital signage: cu cât mai puţine, cu atât mai bine“, găsiţi mai multe detalii despre estetica unui mesaj, prin ea înţelegându-se estetica scrierii cuvintelor – dimensiunea literelor, stilul, tipul de litere (majuscule sau litere mici), spaţierea, alinierea, culorile, contrastul dintre fonturi/ cuvinte şi fundal.

Atunci când pregătim o strategie de semnalizare digitală, trebuie să avem în vedere mai multe detalii. De la dezvoltarea unei strategii de conținut, care include mesajul pe care vrem să-l transmitem, până la montarea ecranelor, transformarea unei viziuni în realitate poate fi o sarcină dificilă. Te aşteptăm în showroom-ul iTotem la o discuţie liberă cu specialiştii noştri în semnalizarea digital!

Foto: freepik.com