Dacă în timpul pandemiei conţinutul promovat prin semnalizarea digitală a vizat, în special, educarea şi informarea populaţiei privind normele de prevenţie şi combatere a răspândirii virusului, de anul acesta conţinutul se reconfigurează într-un sens „spiritual“ – punerea în practică a unor principii morale şi încurajarea stării de bine.
Startul îl dă compania Rise Vision, al cărei profil este implementarea soluţiilor de digital signage în domeniul educaţiei. A fost fondată în 1992 şi are sediul în Shawnee, Kansas. Care este, mai exact, ideea cu care au venit cei din Kansas?
Suntem încurajaţi, cu diverse ocazii – de Sărbători sau când trecem într-un nou an -, să fim mai buni, mai îngăduitori, mai amabili. Să ne bucurăm, să zâmbim, să uităm de presiunea cotidiană. Rise Vision a scos aceste îndemnuri din contextele cu care am fost învăţaţi şi le-a dat o valoare permanentă integrându-le ca mesaje în reţelele de digital signage din mediul educaţional pe care compania îl acoperă.
Conform programului iniţiat de ei, şcolile se pot alătura Fundaţiei Random Acts of Kindness şi încuraja pe elevi să construiască o rutină plecând de la punerea în practică a următoarelor principii: „Fii bun!“, „Zâmbeşte!“, „Bucură-te!“. Fundaţia are ca slogan „Transformă bunătatea în normă!“ şi a stabilit ziua de 17 februarie drept zi de conştientizare la nivel internaţional al acestui mesaj.
Compania a creat un template pentru promovarea conceptului, incluzând mai multe idei din sfera lui, idei care se vor actualiza săptămânal. Astfel, şcolile vor putea sărbători bunătatea, dar, mai mult de-atât, vor aprofunda conceptul prin actualizarea lui în mod regulat (o dată la 7 zile). De exemplu: „A fi bun“ poate însemna „a fi tolerant“ şi, în egală măsură, „a ajuta“. Şcolile înscrise în program vor avea posibilitatea să vină cu propriile opinii, alimentând astfel conţinutul cu perspective originale şi personale. Template-urile vor fi share-uite în sălile de clasă, în campusuri şi alte locuri publice, populate de elevi, scopul fiind conturarea unei culturi optimiste şi mai atentă la nevoile aproapelui.
Shea Darlison, coordonatoarea departamentului de marketing în cadrul Rise Vision, declară:
„În urma unui dialog recent cu clienţii noştri, am aflat că obiectivul de top pe care îl au şcolile este crearea unei culturi a optimismului prin intermediul reţelelor de digital signage. O idee strâns legată de îmbunătăţirea comunicării. Am fost încântaţi să realizăm aceste template-uri pentru a-i ajuta să-şi atingă obiectivul“.
Alte articole pe aceeaşi temă:
Soluţii de digital signage în restaurante: 10 idei pentru un conţinut de 5 stele
Conţinut media de calitate prin digital signage: 7 paşi esenţiali
Ghid pentru realizarea conţinutului Digital Signage
Sursă: traducere şi adaptare „Rise Vision helps schools promote kindness through digital platforms“ – digitalsignagetoday.com