Dinamism sau flexibilitate, imagini de înaltă calitate, interacţiune şi actualizări în real time – iată cuvintele-cheie prin care s-ar defini semnalizarea digitală. O formă de comunicare vizuală care este integrată în afaceri din ce în ce mai diferite, care inspiră şi duce strategiile de marketing la un nivel superior.
Flexibilitate. Semnalizarea digitală şi-a dovedit eficienţa în domenii variate – de la medii publice la cele private, de la hiper sau supermarketuri la magazine de cartier, buticuri sau cafenele, de la aeroporturi şi spitale la muzee, hoteluri, restaurante şi corporaţii. Nu există sector în care soluţiile de digital signage să nu fie adaptate şi personalizate tipului de spaţiu în care sunt implementate.
Imagini de înaltă calitate. Una dintre condiţiile esenţiale ale comunicării vizuale este folosirea imaginilor de înaltă calitate – fie că e vorba de rularea unor imagini statice, fie ele dinamice, în contextul unui video. Imaginea este cea care atrage sau, la fel de bine, respinge. Imaginea convinge sau nu. De exemplu, în contextul domeniului HoReCa, în special al restaurantelor slow food sau fast food, rolul imaginilor în promovarea portofoliului de produse/ preparate este esenţial. Este vorba, în esenţă, de un impact direct asupra deciziei clientului – cu cât un preparat culinar este mai apetisant (iar acest lucru se reflectă în modul de prezentare), cu atât va avea mai multe şanse să facă parte din opţiunea imediată a consumatorului.
Interacţiune. Digital signage înseamnă nu doar afişaj electronic, înseamnă afişaj electronic versatil, cu o putere extraordinară de a se transforma şi de a evolua de la o zi la alta. Interacţiunea este unul dintre higlhlight-urile acestui domeniu. Explicaţia este simplă: prin acest tip de a comunica cu utilizatorul, se deschid noi oportunităţi de a adapta/ personaliza un produs, de a oferi posibilitatea ca utilizatorul să aleagă exact ce are nevoie, conform propriilor preferinţe. Exemplul dispozitivului Market•r este elocvent în acest sens. Bine iluminat, cu o interfaţă multi-touch receptivă şi vizibil din toate unghiurile, device-ul ajută clienţii să descopere produsele şi să aleagă eficient. Mai mult, li se câştigă fidelitatea prin aplicaţiile distractive integrate, cu recompense.
Actualizări în timp real. Gestionarea de la distanţă a conţinutului media din reţelele de digital signage este un alt avantaj major. Se pot face modificări sau actualizări în timp real, iar beneficiul suprem este timpul. Acest tip de flexibilitate este, în mod cert, un aspect de bază în imaginea unui business – se evită întârzierile, totul are loc imediat, fără costuri suplimentare. Nu se mai consumă hârtie, cerneală, curent, pentru că nu se mai printează nimic. În plus, a fi mereu la zi şi a reacţiona imediat atunci când se impune o modificare sunt dovezi de comunicare profesionistă.
Dacă vrei să afli mai multe despre infinitele oportunităţi pe care le implică semnalizarea digitală şi despre modul concret în care îţi poate sprijini business-ul, te aşteptăm la o discuţie liberă în showroom-ul iTotem!
Ştiai că…? Conform studiilor, afişajul digital atrage atenţia cu un procent de 400% mai mare decât afişajul static, tradiţional. Mai mult, mesajele transmise prin digital signage sunt reţine de 83% dintre cei care le privesc. (sursă: fagenwasanni.com)
Foto: freepik.com