Scroll to top

La Harvard Business School, cursurile se ţin pe un ecran curbat, de dimensiuni impresionante


Digital Signage

La Harvard Business School tocmai s-a inaugurat o sală de cursuri cu scopuri multiple, care poate deveni la fel de bine sală de conferinţe sau prezentări.

Numele sălii este Klarman Hall, iar ceea ce are spectaculos nu este doar numărul uriaş de locuri sau arhitectura impecabilă, ci, mai ales, prezenţa unui ecran curbat de dimensiuni impresionante: lăţimea de 18.8 m şi înălţimea de 6.2 m (realizat prin tehnologia SiliconCore). Pentru un confort sporit al vizualizării, designul ecranului prezintă o curbă discretă care optimizează unghiurile de vedere.

Ecranul curbat de la Harvard Business School

Credit foto: Benson Photography

Sistemul audio format din microfoane ultra-sensibile şi peste o sută de boxe creează un sunet uniform în toată sala. Reţeaua wireless include 80 de puncte de acces wireless Ethernet şi 32 de antene în tavanul sălii. Profesorii universitari pot conecta cu uşurinţă dispozitive la ecran prin HDMI٭, în timp ce afişajul poate fi alimentat cu surse SDI (cum ar fi camerele operate din camera de control a sălii). Sistemul are capacitatea de a gestiona o rezoluţie a display-ului de 32 de milioane de pixeli, permiţând afişarea simultană a mai multor surse 4K.

Klarman Hall îşi datorează existenţa soţilor Beth şi Seth Klarman, absolvenţi de Harvard în 1982, în prezent miliardari. Spaţiul a fost creat şi gândit pentru a sublinia şi susţine inovaţia tehnologică. Încă de la început, planurile de proiectare au avut în vedere profilul persoanelor cărora li se adresează: oameni care cred în puterea management-ului, a educaţiei, pentru a îmbunătăţi şi schimba lumea.

٭High Definition Multimedia Interface (interfaţă utilizată pentru pentru transmiterea, la standarde înalte, de date audio)
٭٭Serial digital interface (interfaţă serială digitală, un grup de interfeţe video interfețe video standardizate de SMPTE, The Society of Motion Picture & Television Engineers , în 1989.