Scroll to top

Idei eco-friendly pentru soluţiile de digital signage


Digital Signage

Responsabilitatea noastră faţă de mediul înconjurător se reflectă în mare parte din acţiunile noastre. Raportat la semnalizarea digitală şi la soluţiile alese pentru a implementa afişajul electronic într-un business, responsabilitatea începe încă din faza de proiect – felul în care optăm pentru un produs trebuie să răspundă şi la întrebarea „Cât de prietenos este cu mediul înconjurător?“.

Ecrane cu filtre regenerative, fabricate din muşchi de pământ
Exemplul dat de cei de la Green City Solutions – prin crearea unui ecran DOOH cu filter regenerative de calitate a aerului – a trasat o direcţie importantă în privinţa responsabilităţii faţă de mediu. De altfel, această tendinţă (şi până la urmă model comportamental) este prezentă în majoritatea târgurilor şi conferinţelor care au ca temă semnalizarea digitală. Se promovează intens grija faţă de lumea în care respirăm şi se propun diverse strategii. Revenind la exemplul furnizat de Green City Solutions, mai spunem că alegerea muşchiului de pământ, ca parte din componenţa unui display, a avut ca argument capacitatea acestuia de a atrage şi metaboliza substanţele nocive din aer (cum ar fi carbonul negru şi oxizii de azot), eliminându-i din atmosferă.

Cum altfel am putea mai acţiona conştient, în raport cu politica de protejare a mediului? Mai jos, câteva sugestii:

Alegeri inteligente – ecranul potrivit la locul potrivit
De la alegerea şi gestionarea conţinutului media până la plasarea ecranelor într-un spaţiu, fiecare pas pe care îl facem în contextul soluţiilor de digital signage trebuie să fie în favoarea scopului. Iar unul dintre scopurile importante este ca soluţiile alese să fie cât mai prietenoase cu mediul înconjurător. Cum le-am putea optimiza, ce strategii am putea aplica în acest sens? O soluţie ar putea consta în gestionarea numărului de ecrane. De ce să încărcăm un spaţiu cu un număr copleşitor de display-uri când putem alege mai puţine, însă poziţionate în puncte-cheie, cu şanse mari de vizibilitate şi implicit interacţiune? Consum redus de energie, impact eficient asupra consumatorului, valorificare a brandului – iată rezultatele imediate ale acestei strategii.

Părerea experţilor despre afişajele digitale eco-friendly
Conform opiniilor experţilor în digital signage, afişajele digitale ecologice sunt cele cu emisii scăzute de CO2, acces remote (control de la distanţă) şi player încorporat – informează magicinfoservices.com. Alte avantaje ale acestor display-uri (în afară de cele subînţelese) sunt salvarea copacilor (nu mai e nevoie de copaci pentru fabricarea hârtiei ca în cazul printurilor tradiţionale), costurile de energie scăzute şi implementarea uşoară.

Impact asupra mediului mai mic comparativ cu semnalizarea tradiţională
Într-un articol mai amplu despre practicile de bună purtare legat de semnalizarea digitală în raport cu impactul asupra mediului, echipa Rise Vision precizează: „Comparativ cu semnalizarea tradiţională, impactul asupra mediului este mai mic, mai ales dacă e să ne gândim la eliminarea folosirii hârtiei şi a altor resurse naturale“. Toate aceste detalii presupun şi o serie de economii – în afară de hârtie, nu se mai foloseşte cerneală, nu se mai printează, nu se mai achiziţionează hârtie când se schimbă campaniile sau se fac actualizări în cadrul unei campanii, se elimină, de asemenea, transportul şi automat costurile implicate. „În prezent, majoritatea panourilor digitale folosesc ecrane cu LED-uri, care sunt cunoscute pentru capacitățile lor de economisire a energiei. Ecranele LED utilizează cu 90% mai puțină energie decât cele tradiționale, ceea ce le permite să reziste între 70.000 și 10.000 de ore de utilizare – ceea ce înseamnă aproximativ 10 ani dacă afișajul digital rămâne pornit 24/7!“ – mai precizează sursa citată.

Alege inteligent display-ul prietenos cu mediul şi cu afacerea ta! Te aşteptăm în showroom-ul iTotem pentru o discuţie liberă cu acest subiect şi pentru a povesti mai multe despre cum ţi-ar putea ajuta afacerea soluţiile de digital signage!

Citeşte şi:
Digital signage şi consumul de energie: 3 moduri prin care am putea face economii la curent

Surse documentare: „A responsible buyer’s guide to green digital signage“ – avinteractive.com; „The sustainability of digital signage“ – magicinfoservices.com; „Is Digital Signage Eco-Friendly?“ – risevision.com
Foto: freepik.com