Afaceri mici sau mari, cu toţii trebuie să găsim modalităţi de a ne distinge de concurenţă. Investiţiile în semnalizarea digitală ar putea fi o soluţie.
Cafenele, magazine cu produse vintage/ bijuterii/ homemade-uri, saloane de înfrumuseţare şi întreţinere corporală, anticariate, cofetării cu reţete preparate ca la mama acasă, galerii de artă – puneţi în fiecare dintre acestea un display pe care să ruleze un videoclip tematic, un scurt istoric al business-ului respectiv şi al principiilor pe care le urmează, un calup de imagini cu cele mai noi produse sau un colaj dinamic cu feedback-ul clienţilor. S-ar putea ca imaginea brandului să se îmbunătăţească, să devină un loc în care vrei să revii, dar mai ales în care te simţi pur şi simplu bine.
Iată 10 idei mari pentru afaceri mici sau de ce să alegi tehnologia digital signage cât mai curând:
- Conţinut dinamic = publicat implicat. Atenţie, însă! Conţinutul nu trebuie să fie doar dinamizat, ci organizat în mai multe modele, pentru a nu copleşi publicul.
- Flexibilitate = libertate. Posibilitatea de a gestiona conţinutul de la distanţă şi de a-l actualiza de fiecare dată când este nevoie este un al avantaj al semnalizării digitale.
- Mesaje personalizate = comunicare eficientă. Conţinutul poate fi programat în funcţie de momentul zilei, de săptămână, lună. Relevanţa lor rezultă din personalizare.
- Imagini în mişcare = atenţie câştigată. Sunt nenumărate studii care indică faptul că afişajele digitale au un impact vizual considerabil mai puternic decât afişajele statice.
- Stimularea vânzărilor = câştiguri mai mari. Prin afișarea de mesaje și oferte țintite în locurile cu trafic ridicat dintr-un magazin, clienţii pot fi încurajaţi să facă achiziții spontane pe care altfel nu le-ar fi făcut.
- Timpul de aşteptare este perceput diferit = mai puţini nervi. Afişarea unui conţinut amuzant, de exemplu, sau din care să afli/ înveţi ceva poate ajuta modul în care percepem timpul cât aşteptăm undeva.
- Experienţa clientului îmbunătăţită = valorificarea identităţii de brand. Cu toţii ne dorim să revenim într-un loc unde primim mai mult decât nişte produse: informaţii extra, mesaje personalizate în funcţie de preferinţe, posibilitatea de a interacţiona (şi) digital.
- Mai puţine costuri pentru materialele de susţinere a publicităţii = mai puţine resurse umane, mai mult timp câştigat. Prin reducerea necesității de a imprima postere, pliante, meniuri și alte materiale colaterale, semnalizarea digitală economisește hârtie și cerneală şi scade numărul persoanelor implicate.
- Gestionarea de la distanţă = posibilitatea de actualizare simultană a conţinutului din mai multe puncte. Acest lucru ne ajută să ne asigurăm că informaţiile sunt consecvente în toate punctele de desfăşurare ale afacerii.
- Comunicare mai bună cu angajaţii = întărirea relaţiei dintre angajat şi angajator. Cum anume poate ajuta tehnologia digitală în relaţia cu angajaţii, citiţi mai multe în articolul „5 motive să aduci semnalizarea digitală în compania ta“. Iar dacă ai o afacere mică şi vrei să ştii detalii despre tipurile de display-uri potrivite, te aşteptăm la o discuţie liberă în showroom-ul iTotem.
Foto: freepik.com