Scroll to top

InfoComm 2021: 3 tendințe esențiale în digital signage


Digital Signage

Între 23 și 29 octombrie are loc InfoComm 2021 (în Orlando, Florida), un eveniment complex pentru soluții audio-vizuale, care permit experiențe integrate, de la tehnologia digitală, la conținut, producție, streaming, captură și producție video, dar și evenimente live.

Cum pavilionul destinat semnalizării digitale este destul de generos – aduce noutățile din domeniu și expune produse pe val (fie ele software-uri sau display-uri LED cu vizualizare directă) – o parte dintre expozanți au furnizat paginii wravepubs.ro o serie de informații privind principalele trenduri/ tendințe în digital signage, tendințe care sunt deja în curs de conturare. Iată trei dintre ele:

Interacțiunea de tip touchless va câștiga în popularitate
Adăugarea unui cod QR pe ecran sau identificarea gesturilor utilizatorului sunt modalitățile cele mai comune pentru stabilirea unei interacțiuni de tip touchless. Metoda nu este nouă, însă pare să aibă succes din ce în ce mai mare în perioada recentă.

Nevoia de a veni cu soluții originale va crește
Odată familiarizați cu semnalizarea digitală, vom simți nevoia, din ce în ce mai mult, să fim surprinși, să ni se ofere noi și noi soluții de explorat. Evoluția tehnologiei este nu doar rapidă, ci și trepidantă, creează așteptări și alimentează curiozitatea consumatorilor.

Calitatea display-urilor va fi prioritară
Liniile de îmbinare dintre display-uri, în cazul unui videowall, de exemplu, vor fi (sau vor trebui să fie, conform cerințelor clienților) din ce în ce mai discrete, aproape insesizabile. „Ecranele digitale ale căror linii de îmbinare nu se văd și display-urile LED cu vizualizare directă au început deja să fie comune și, prin urmare, așteptate de consumatori“, declară Megan Zeller, Business Development Director, Peerless-AV. Zeller completează spunând că vânzările de videowall-uri LCD au început să scadă. În cazul display-urilor LED cu vizualizare directă, se elimină panel-ul LCD și se folosește o gamă de suprafețe din LED-uri ca pixeli propriu-ziși ai display-ului; mai mult, afișajul se măsoară prin densitatea de pixeli, care descrie cât de aproape sunt pixelii LED unul de altul.

Sursă: traducere și adaptare după articolul „5 Things to Know about Digital Signage Ahead of InfoComm 2021“, publicat pe ravepubs.com

Te-ar putea interesa și:
Cererea pentru display-urile interactive touchless, în creștere
Piața globală de digital signage, evaluată la peste 10 miliarde de dolari în doar 5 ani
Conținut media de calitate prin digital signage: 7 pași esențiali

Foto: InfoComm – FB