Scroll to top

Integrarea camerelor video în Digital Signage pentru a ţine sub control numărul persoanelor dintr-un spaţiu


Digital Signage

Igienizarea frecventă a mâinilor, purtarea măştilor în spaţiile închise, evitarea aglomeraţiilor şi păstrarea unei distanţe fizice între persoane sunt principalele măsuri de împiedicare a răspândirii noului coronavirus. Cum sprijină tehnologia punerea în practică a acestora este, până la acest moment, cel puţin surprinzător.

De la doctori şi promoteri holografici, până la totemuri digitale prevăzute cu dispensere cu dezinfectant sau kioskuri digitale care testează temperatura corpului, tehnologia digital signage se adaptează spectaculos şi inventiv la noua „normalitate“. Raportat la modul în care evoluează soluţiile tehnice de la o zi la alta, se pare că nimic nu este imposibil în acest domeniu, iar camera de supraveghere Flexidome IP 3000i de la Bosch este un alt exemplu de adaptare a soluţiilor digital signage la contextul actual.

Flexidome IP 3000iIntegrarea modelului Flexidome IP 3000i în sistemul de digital signage permite numărarea persoanelor care intră şi ies dintr-un magazin. Scopul este controlarea traficului din spaţiul respectiv, pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus. Controlând numărul de oameni, se evită în mod automat aglomeraţia. Se poate seta un prag, astfel încât atunci când magazinul atinge numărul maxim permis de persoane, se afişează un mesaj de atenţionare şi, de asemenea, se poate vizualiza şi numărul de clienţi din magazin. Configurarea camerei este în mod clar o sarcină pentru profesionişti, şi nu pentru amatori.

Înainte de instalarea camerei, este posibilă necesitatea achiziţionării unui injector PoE, conceput pentru alimentarea dispozitivelor certificate PoE. Tehnologia permite alimentarea şi comunicarea cu un echipament – este de fapt un device de dimensiuni mici, care alimentează camera, în loc să conecteze camera direct la sursa de alimentare/ priza electrică. Poziţionarea camerei are şi ea un rol esenţial: trebuie plasată în punctul care surprinde cel mai fidel numărul de persoane care urmează să intre într-un spaţiu. Odată instalată, urmează conectarea la reţeaua locală prin hardware şi trecerea la următorii paşi. Mai multe detalii despre configurarea camerei, dar şi despre setarea conţinutului distribuit prin digital signage, citiţi în articolul „Integration with Bosch security camera for counting people“, publicat pe novisign.com.

Citeşte şi:
Digital signage holografic: o tendinţă care începe să ia amploare
Kioskuri digitale care testează temperatura corpului