Cel mai mare târg de sisteme de integrare audio video din Europa are loc anul acesta în Barcelona. Este o ediţie multaşteptată, cu noutăţi spectaculoase şi puncte de atracţie pentru tot felul de business-uri, de la cele des întâlnite până la cele de nişă.
ISE (Integrated Systems Europe) şi-a deschis prima dată porţile în 2004, în Geneva (Elveţia), a găzduit 120 de participanţi şi a atras 3500 de vizitatori. Încă de la prima ediţie a avut un succes uriaş, devenind în timp un reper esenţial în lumea event-urilor legate de tehnologie.
ISE este în prezent cel mai mare târg de sisteme de integrare audio video din Europa. După 16 ani de existenţă, numărul expozanţilor a ajuns la 1300, iar al vizitatorilor a depăşit 116.0000, câţi au fost înregistrat la ediţia din 2020, care s-a ţinut în Amsterdam.
Anul acesta, evenimentul va avea loc între 10 şi 13 mai, în Barcelona – mai exact în Fira Barcelona, Gran via, localizat în afara centrului oraşului, în drumul spre aeroport (informații despre traseu, mijloace de transport şi preţuri). În 2023, ISE va reveni la luna tradiţională de desfăşurare, luna februarie.
Pe măsură ce evenimentul a crescut, diversificarea conţinutului s-a petrecut în mod natural. Ceea ce a început ca un shop window temporar pentru 120 de companii a devenit acum un târg de amploare care include săli de expoziţie uriaşe, programe educaţionale şi de dezvoltare profesională, conferinţe susţinute de experţi de talie mondială. Produsele expuse acoperă cele mai diverse tipuri de afaceri şi includ ultimele noutăţi în materie de speakere, sisteme de sunete, soluţii de producţie de conţinut live, soluţii pentru zona vitrinelor, ecrane uriaşe (OLED-uri), videowall-uri spectaculoase (pretabile pentru competiţii sportive/ de gaming, săli mari), tot felul de lumini, proiecţii, ecrane curbate, ecrane tactile, routere şi tehnologiii pentru business-uri de nişă etc.
Unul dintre principalele highlight-uri ale ediţiei din 2022 este parteneriatul pe care ISE l-a făcut cu IOTSWC (IOT Solutions World Congress), eveniment de talie internaţională dedicat transformării industriei prin tehnologiile disruptive (inovatoare). Cele două event-uri îşi unesc forţele pentru a prezenta profesioniştilor din mai multe industrii un ecosistem de neegalat privind transformarea digitală. Va fi o ocazie unică de a explora intersecţia dintre două seturi diferite de tehnologii disruptive. Alături de cele mai importante companii profesionale AV și experți în integrarea sistemelor de la ISE, IOTSWC va aduce la masa de discuții profesionişti și companii de top care lucrează în domeniul AI (inteligenţă artificială), Digital Twins, Internet of Things şi Quantum Computing*.
Summit-ul Digital Signage are loc pe 11 mai şi are în agendă subiecte-cheie privind semnalizarea digitală: green signage, consolidarea industriei, cele mai bune practici, ultimele trenduri în materie de tehnologie. Speakeri de top .- integratori de soluţii, dar şi furnizori de tehnologie, specialişti în retail, dar şi în politica brand-urilor – vor discuta despre aceste teme şi vor acoperi aspectele esenţiale din domeniu.
Digital Signage Boulevard se regăseşte în Hala 6 (Hall 6) şi este destinat prezentării celor mai importante branduri de semnalizare digitală şi DOOH din lume. Vizitatorii vor experimenta modul în care semnalizarea digitală de ultimă generație este utilizată pe scară largă pentru publicitate și furnizarea de informații. Domenii ca retail, transporturi, sănătate, corporaţii, educaţie, HoReCa sunt doar câteva în care semnalizarea digitală joacă un rol semnificativ. Pe lângă ultimele noutăţi în materie de display-uri, participanţii vor găsi soluţii automatizate de plată, senzori şi device-uri de analiză în retail pentru a atrage cumpărătorii, precum şi cele mai recente instrumente pentru a creşte vânzările în magazine şi pentru a crea experienţe de shopping cât mai plăcute.
De marţi până vineri, în standul 2T500, vizitatorii pot experimenta un spectaculos show de artă imersiv creat special pentru ISE 2022. Este prezentat de Exhibition Hub în parteneriat cu Adamson Systems Engineering, AED Display, AV Stumpfl, AV-Drop/Showtex, Barco, Fluge, LANG şi Middle Atlantic. ISE a colaborat cu premiata companie Exhibition Hub pentru a da viaţă unei instalaţii unice de artă, care combină mai multe experienţe de artă imersive. Show-ul de muzică şi lumini la 360 de grade va anima picturi iconice aparţinând lui Vincent Van Gogh şi Gustav Klimt.
Atracţiile ISE 2022 nu se termină aici. Pentru mai multe informaţii privind programul evenimentului, taxele de participare şi alte detalii de interes, accesaţi pagina oficială a târgului, www.iseurope.org.
*Digital Twins = gemeni digitali sau versiune digitală complet mapată a ceva existent în lumea fizică (sisteme digitale create pentru a simula sau corela cu sistemele din lumea reală)
Internet of Things (abreviat IoT) = Internetul obiectelor presupune folosirea Internetului pentru a conecta între ele diferite dispozitive, servicii și sisteme automate, formând astfel o rețea de obiecte.
Quantum Computing = Calculul cuantic este un domeniu al informaticii axat pe dezvoltarea tehnologiei informatice bazate pe principiile teoriei cuantice (care explică comportamentul energiei și al materialelor la nivel atomic și subatomic).
Credit foto: Karen Zheng