Scroll to top

iTotem susține educația și donează display-uri interactive unei facultăți din București


Digital Signage

Integrarea soluțiilor de digital signage în mediul educațional este un pas important în procesul de comunicare dintre profesori și studenți. Dar avantajele nu se opresc aici.

Experiența studenților este cu mult îmbogățită odată cu accesul la mijloace avansate de transmitere a unei informații. La rândul ei, punerea în practică a ideilor este favorizată, realizarea unui proiect fiind mai uşoară şi chiar mai atrăgătoare atunci când instrumentele de lucru sunt soluţiile de tehnologie digitală.

În acest context, susținerea implementării semnalizării digitale este esențială pentru o dezvoltare sănătoasă a mediului educațional, drept care, iTotem a donat recent Facultății de geografie din București, două display-uri interactive profesionale.

Pe lângă scopul practic al display-urilor – afişarea electronică a informaţiilor din cadrul unei prezentări, într-o sală de curs sau laborator, şi facilitarea realizării proiectelor – pachetul de produse donate de iTotem se aliniază şi procesului de renovare prin care trece în prezent Facultatea.

Cum îi ajută concret pe studenţi şi profesori cele două display-uri interactive profesionale? Iluminarea înaltă oferă o vizibilitate bună (necesară în cazul unei vizualizări de la distanţă), iar ecranul dotat cu funcţia touchscreen permite interacţiunea cu aplicaţiile dezvoltate de studenţi (hărţi interactive) şi face prezentările mai prietenoase. Mai mult, display-urile au şi un sistem mini PC Android cu WiFi pentru a putea fi folosite şi fără o sursă externă de prezentare (PC, laptop). Un alt punct forte este reprezentat de numeroasele surse de intrare video, fapt ce face posibil conectarea mai multor persoane pentru a prezenta o lucrare. Preţul estimativ al display-urilor donate este de 2500 de euro.

Afişajul digital inclus în mediul universitar nu se limitează doar la susţinerea sau realizarea unui proiect ori la prezentarea unor informaţii, de tipul cursurilor susţinute de profesori. Pentru că la baza acestei tehnologii stă, în esenţă, comunicarea, ea poate fi adaptată la mult mai multe contexte.

Iată o listă cu idei de implementare în interiorul campusurilor universitare pentru un conţinut cât mai personalizat şi mai potrivit acestui mediu:

  • indicarea traseului prin hărţi interactive (corpuri de clădiri, săli de cursuri, bibliotecă etc.);
  • întâmpinarea studenţilor din anul I cu mesaje care să-i familiarizeze cu noul statut;
  • afişarea evenimentelor importante, fie ele academice (susţinerea unui curs de către un profesor invitat/ scriitor/ altă personalitate), fie non-academice (baluri, concerte, spectacole etc.);
  • anunţarea ofertelor din cafenele sau cantine.

Un conținut captivant, cu informaţii relevante şi variate, creează un campus inovator și modern, care ajută enorm procesul de comunicare dintre cei care păşesc pragul unei universităţi, profesori, studenţi ori simpli vizitatori.