Scroll to top

Joel Zimmerman (deadmau5) a dus show-urile de muzică electronică la un alt nivel cu al său Cube V3


Digital Signage

Cube v3 este o structură masivă, rotativă, alcătuită din trei laturi, din interiorul căreia Joel Zimmerman, cunoscut ca unul dintre cei mai de succes producători de muzică electronică, își realizează show-urile.

Dacă majoritatea artiștilor din zona muzicii electronice folosesc tehnologia de redare a imaginilor afișând o bancă de imagini preexistentă în tandem cu o listă de setări fixe, prin Cube v3, Joel Zimmerman poate reda imagini în timp real, lăsând astfel loc spontaneității. Legat de spectacolele pe care le va susține în februarie 2019, în America de Nord, artistul și-a asigurat deja fanii că nu vor fi două la fel.

 

Joel Zimmerman (deadmau5)

Cube V3

„Ideea de spectacol a evoluat atât de mult încât, literalmente, pornim serverul cu toate aplicațiile TouchDesigner, apăsăm F1, îl reducem la minimum și după aia nu trebuie să ne mai uităm la el“, a spus Joel Zimmerman. Aplicațiile citesc informațiile trimise prin semnale sonore (cum ar fi titlurile pieselor și notele) și răspund conform programării. „Nu i-aș zice neapărat inteligență artificială“, precizează muzicianul, „cu toate că în mod sigur există ceva inteligență în sistem care spune <<Dacă Joel face asta, înseamnă că trebuie să fac mai departe asta>>“, explică el.

Cunoscut în industria muzicala ca deadmau5, Joel Zimmerman a oferit pe pagina lui de Twitter mai multe detalii despre acest cub:

  1. Cubul are 42 de panouri și 16 sisteme independente cu servomotoare XY.
  2. Fiecare panou are o luminozitate de 5000 de Nits*, la un unghi de vizualizare de până la 140º, și acoperă 281 trilioane de culori.
  3. Conținutul video al sistemului include 386.031 de cadre (în total, pentru un show) și rulează cu 60 de cadre pe secundă.
  4. Cubul cântărește 4762.716 kilograme, are o înclinație de 45 de grade în față și o înălțime de aproape 6 metri.

Dacă vă întrebați de ce cubul lui Zimmerman are doar trei laturi, răspunsul vine tot de la el: pentru că doar o latură costă în jur de 700.000 de euro. Da, e mult, însă artistul a declarat că e dispus să cheltuiască pentru a le oferi fanilor show-uri absolute și experiențe inedite.
*unitate de luminozitate