Scroll to top

Kioskuri digitale care testează temperatura corpului


Digital Signage

De la totemuri digitale sau kioskuri digitale dotate cu soluţii de igienizare a mâinilor, până la, mai nou, dispozitive care detectează temperatura corpului prin senzori, tehnologia digital signage se transformă de la o zi la alta. Bine aţi venit în prezent sau, mai curând, într-o poveste ce a depăşit de un anotimp încoace limitele SF-ului!

Conţinut media controlat fără a atinge display-ul

Până la prezentarea celei mai noi soluţii în materie de digital signage, şi anume kioskurile de testare a temperaturii corpului, nu putem să nu amintim şi experienţa touchless pe care cei de la Videotel Digital o oferă consumatorilor. Despre ce este vorba anume? Compania a anunţat printr-un comunicat de presă crearea unui software-ul WAVE to Play folosit în tandem cu media player-ele 4K VP90 sau 4K VP71XD. Scopul este de a oferi o experienţă care nu implică atingerea ecranelor cu mâna: clienţii pot activa conţinutul afişat pe un display fluturând mâinile în faţa lui şi folosind WAVE to Play. „E adevărat că pandemia va trece, dar sugerăm tuturor afaceriştilor să le ofere clienţilor ceea ce ştiu că au nevoie acum, şi anume, o măsură de protecţie în plus“, a declarat Lisa Schneider, responsabilă de vânzări şi marketing la Compania amintită.

Kiosk digital de masurare a temperaturii corpului

Kioskuri de testare a temperaturii corpului

Kioskurile digitale şi-au depăşit cu mult funcţia. Nu mai sunt doar o sursă de informaţii într-un spaţiu public, mai larg sau mai restrâns, care oferă repere despre o zonă anume – asta dacă ne limităm la modelele gândite să ajute oamenii cu hărţi, trasee sau puncte de orientare. Palmer Digital Group a dezvoltat un concept de kiosk adaptat situaţiei prezente. Conţinutul media poate fi, bineînţeles, folosit în mod obişnuit, însă aceste kioskuri aduc ceva extra, sunt prevăzute cu senzori care testează temperatura corpului. Utilizatorul nu trebuie să atingă display-ul, este suficient să intre în raza lui de acţiune – se afişează o semnalizare normală până când senzorii „simt“ că se află cineva în apropiere, moment în care software-ul îndrumă persoana respectivă să stea la o distanţă optimă pentru detectorul de temperatură, după care oferă sfaturi pentru poziţionarea capului. Utilizatorul primeşte la final un răspuns prin care i se spune că este în regulă şi că poate merge mai departe sau, dimpotrivă, că are temperatura crescută şi că este nevoie să urmeze alţi paşi. La fel ca soluţia celor de la Videotel Digital, şi aceste kioskuri au fost gândite ca o măsură de protecţie în plus, prin care se „elimină“ o eventuală sursă de infecţie.